Austria INVESTIGATA de catre UE din cauza Schengen, Anunt Oficial de ULTIMA ORA

Austria INVESTIGATA UE cauza Schengen Anunt Oficial ULTIMA ORA

Austria este acum in atentia Comisiei Europene la ora actuala, o investigatie fiind initiata de catre autoritatile de la Bruxelles impotriva guvernului lui Karl Nehammer din cauza cererii initiate de catre ministrul Gerhard Karner pentru extinderea controalelor la frontierele cu Ungaria si Slovenia pentru inca 6 luni de zile, chiar daca toate fac parte din Spatiul Schengen.

Austria are aceasta cerere investigata serios de catre Comisia Europeana, la fel ca si practicile tarii privind controalele la granitele cu alte tari din Spatiul Schengen, iar oficialii UE spun ca aceste masuri ar trebui ridicate cat mai curand, ele fiind contrare scopului acestui spatiu de liber tranzit, dar asta nu e tot ce reclama oficialii de la Bruxelles.

Austria ar prezenta intr-un mod nu chiar atat de real cifrele privind migratia ilegala, iar asta pentru ca de la Bruxelles ni se spune ca desi tara inregistreaza un numar mare de cereri de azil de la migranti, in realitate multi dintre ei pleaca rapid din tara pentru a merge in Germania, unde isi gasesc locuri de munca mai bine platite.

“În prezent, avem situația că aceste controale la frontieră sunt extinse din nou, și din nou, pe motive de “securitate internă și migrație”, ele fiind elefantul din cameră, pentru Comisia Europeana. Austria este o țară de tranzit clasică: primește un număr mare de cereri de azil, dar multi dintre aplicanti pleacă foarte repede în Germania pentru a lucra acolo.

Controalele la frontiera din spațiul Schengen, sunt ca un „ghimpe în coaste” pentru Comisiei Europeana, și pur și simplu nu ar trebui să existe. Numărul de migranți primiti de Austria este mai mic decât sugerează unele dintre statisticile citate de guvern.”