Ministrul Apararii: Deciziile de ULTIMA ORA foarte IMPORTANTE pentru Armata Romana si Romani

Ministrul Apararii Deciziile ULTIMA ORA IMPORTANTE Armata Romana Romani

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial deciziile foarte importante, de ultima ora, iar asta pentru ca ele vizeaza atat Armata Romana, cat si cetatenii romani din toata tara, si asta pentru ca se fac investitii masive in infrastructura medicala militara, care deserveste atat militarii, cat si cetatenii obisnuiti.

Ministrul Apararii explica mai jos ce fel de contracte au fost semnate pentru imbunatatirea infrastructurii medicale din Romania in cursul urmatorilor ani, sute de milioane de LEI fiind alocati pentru diverse spitale care se afla in subordinea ministerului pe care il conduce in momentul de fata, totul fiind benefic pentru multa lume.

“Spitalele militare din Brașov, Craiova, Pitești și Sibiu primesc 400 de milioane de lei pentru modernizare. Am semnat, astăzi, alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, contractele de finanțare pentru construirea unor noi pavilioane politraumă, în cadrul Componentei 12 – Sănătate, aferentă Programului Național de Redresare și Reziliență.

️Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” Brașov: 135 milioane de lei; ️Spitalul Clinic de Urgență Militar “Dr. Ștefan Odobleja” Craiova: 52 milioane lei; ️Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” Pitești: 111 milioane lei; ️Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu: 97 milioane de lei. Investiția în sănătate reprezintă o investiție în viitorul românilor. Sănătatea, educația și apărarea sunt elemente-cheie care contribuie la dezvoltarea generală a țării, a economiei și a infrastructurii celorlalte domenii ale societății noastre.

Participăm, astăzi, la un eveniment important pentru noi toți – militari și civili deopotrivă: demararea unor proiecte de construire de infrastructură de sănătate – spitale și pavilioane medicale reprezintă o investiție pe care statul român o face pentru viitor, folosind instrumentele Planului Național de Reziliență și Redresare, investiția în sănătate reprezentand o invesție în viitorul acestei națiuni. „Sănătatea, educația, apărarea sunt elemente-cheie care contribuie la dezvoltarea generală a țării, a economiei, a infrastructurii celorlalte domenii ale societății noastre, pe fundamente solide și sustenabile.

Urez mult succes echipelor manageriale ale spitalelor care beneficiază de proiectele semnate astăzi – spitale militare și civile și le asigur că așteptările noastre în ceea ce privește performanțele lor cresc, evident, din acest moment. De asemenea, ministrul a subliniat faptul că cele 11 spitale militare din țară oferă servicii medicale de înaltă calitate nu doar militarilor, ci oricărui cetățean.

Ministrul apărării naționale a făcut cunoscut că MApN va căuta să valorifice și oportunitățile oferite de mecanismele de finanțare europeană pentru dezvoltarea de proiecte în beneficiul structurilor militare, acolo unde există potențial de eligibilitate. „Avem o echipă dinamică și ambițioasă la nivelul MApN, pe care vreau să o felicit pentru perseverența și competența dovedite în gestionarea acestui domeniu”.”