Ministrul Sanatatii: Anunturi de ULTIMA ORA care Vizeaza Toti Medicii si Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Anunturi ULTIMA ORA Vizeaza Toti Medicii Toti Romanii

Ministrul Sanatatii a facut o serie de foarte importante anunturi de ultima ora, care vizeaza atat medicii din Romania, cat si romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adusa faptul ca nu se discuta inca despre inghetarea salariilor, personalului medical, dar acest lucru nu este complet exclus.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea despre decizii cu privire la vaccinurile care sunt, si vor fi, folosite in Romania, inclusiv cu privire la compensarea acestora, dar mai important, transmite un mesaj foarte dur pentru medicii care inca accepta spagi, si puteti vedea mai jos ce spune ministrul PSD, Alexandru Rafila.

“Afectează toate sistemele nu numai cel sanitar. Cred că este un draft sau un document care e cel mult un document de lucru, vor exista probabil discuţii. Trebuie să ne gândim foarte bine când discutăm despre sistemul de sănătate şi despre finanţarea lui. Să nu uităm că sistemul de sănătate nu funcţionează decât cu o resursă umană care este calificată şi care este menţinută, cel puţin, dacă nu este augmentată.

Am avut un îndemn public către spitale să scoată posturile la concurs. Sunt spitale care nu au scos de luni de zile niciun post la concurs. Cred că lucrul ăsta trebuie să îl facă managementul fiecărui spital. Ei ştiu ce nevoie de resurse umane au, dacă nu scot posturile la concurs o minune nu se poate întâmpla. Să fie întâi un document care este public. Este un document pe surse. Aţi văzut vreo sursă oficială care v-a pus la dispoziţie acest document ? Eu nu am văzut.

Până la jumătatea anului vom schimba modul de distribuţie a vaccinurilor către medicii de familie, în sensul că nu vor mai trebui să le ridice ei şi să se ocupe de foarte multă birocraţie atunci când merg la direcţiile de sănătate publică să ridice vaccinurile din programul naţional de imunizare, ci vor fi aprovizionaţi direct la cabinet cu vaccinurile de care au nevoie pentru protejarea pacienţilor de pe listele proprii.

Compensarea vaccinurilor pentru pacienţii cu boli cronice sau pentru anumite categorii, de exemplu vaccinul HPV, care trebuie să fi accesibil atât adolescenţilor, dar şi persoanelor adulte, femeilor care pot să beneficieze de vaccinare sau vaccinul gripal, pot face într-un viitor apropiat subiectul acestor programe de compensare a vaccinurilor care cresc accesibilitatea.

Să își facă datoria de medic și să aibă conștiința de om. O persoană care e în suferință are nevoie de un serviciu medical pe care îl obține necondiționat. Condiționarea actului medical este ceva care depășește capacitatea noastră de înțelegere și de acceptabilitat.”