Austria: AVERTISMENT Oficial de ULTIMA ORA in UE pentru Nehammer dupa Deciziile din Schengen

Austria AVERTISMENT Oficial ULTIMA ORA UE Nehammer Deciziile Schengen

Austria este tinta unui avertisment oficial extrem de dur, care il vizeaza in mod direct pe Karl Nehammer, iar asta deoarece deciziile recente luate cu privire la Schengen au adus tara intr-un nou scandal care vizeaza Slovenia, iar asta pentru ca presedintele tarii acuza guvernul de la Viena de pastrarea nejustificata a controalelor la frontire.

Austria a prelungit recent cu inca 6 luni controalele la frontierea cu Slovenia, motivand decizia pe migratia ridicata, iar asta desi ambele tari sunt in Schengen, insa presedintele tarii vecine spune ca dupa 8 ani de prelungiri repetate ale acestor masuri, a venit timpul ca ele sa se opreasca, pentru ca sunt impotriva scopului crearii Spatiului Schengen.

Austria este presata sa renunte la aceste controale inclusiv de catre Comisia Europeana, dar si de alte tari din Uniunea Europeana, insa refuza cu incapatanare sa faca acest lucru, dar daca presiunea va creste, si vor veni din mai multe tari ale UE, atunci e foarte posibil ca atitudinea lui Karl Nehammer sa se schimbe radical

“Dacă nu ajungem la un acord curând, mă tem că prima măsură va fi o notificare către Comisia UE și pașii suplimentari corespunzători în cadrul administrației de la Bruxelles. După opt ani de prelungiri repetate, Viena nu are niciun argument pentru controalele la frontieră.

În ultimii ani, Slovenia a demonstrat că poate avea răbdare și vrea să rezolve problemele într-un mod diferit. Sunt intristată că Austria nu respectă sistemul juridic european în acest punct. Nu vreau un alt sezon de vară în care oamenii se prăjesc în cutiile de tablă, deși Slovenia și Austria sunt ambele în spațiul Schengen și ar trebui să treci fara control peste graniță.”