Ministrul Educatiei: Vizita si Anunturile de ULTIMA ORA privind Invatamantul din Romania

Ministrul Educatiei Vizita Anunturile ULTIMA ORA Invatamantul Romania

Ministrul Educatiei a facut o vizita de ultima ora astazi in Romania, iar impreuna cu ea au venit si o serie de anunturi de ultima ora, despre care ar trebui sa stie foarte multi romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor sunt aduse investitiile substantiale care sunt facute in sistemul de invatamant, sau vor fi facute.

Ministrul Educatiei vorbeste initial despre dezvoltarea infrastructurii din sistemul de invatamant impreuna cu noile legi ale Educatiei, iar separat vorbeste despre investitiile facute la Iasi, in special de catre cei de la Amazon, care au creat un important centru acolo, si vor ajuta mii de tineri sa-si gaseasca locuri de munca.

“Investițiile de azi sunt școala de mâine! Ministerul Educației va dezvolta infrastructura materială și resursa umană necesară pentru activităților cu elevii, în concordanță cu noile legi ale educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Educația din România are, în prezent, unul dintre cele mai mari bugete din PNRR. Toate proiectele ce vor fi implementate vor contribui decisiv la transformarea modului în care elevii din România au acces la educație de calitate, dintr-o fază timpurie și până la maturitate.

Am avut parte, astăzi, în timpul vizitei la Iași, de câteva momente care m-au emoționat și, în egală măsură, mi-au confirmat că implicarea și eforturile pentru binele copiilor reprezintă cea mai bună investiție în viitor! Unul dintre aceste momente a fost vizita, alături de premierul României și de alți reprezentanți ai Guvernului, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași, care trece printr-un amplu proces de reabilitare, de modernizare și dotare.

Aproximativ 130 de milioane de lei au fost asigurate prin POR pentru modernizarea celui mai mare spital de pediatrie din zona de Nord-Est, unde sunt tratați, anual, peste 50.000 de copii. Fără îndoială, educația, așa cum ne-o dorim, este strâns legată de investiția în sănătatea copiilor noștri! Municipiul Iași a făcut un pas uriaș în inovare!

M-am bucurat să fiu prezentă, astăzi, la inaugurarea Amazon Palas Campus Iași. Este vorba despre un proiect impresionant, care va crea câteva mii de noi locuri de muncă, cu un impact pozitiv asupra economiei locale, dar și asupra celei naționale. Astfel de demersuri stimulează tinerii cu potențial să rămână în țară și să își dezvolte o carieră de succes!

Mă voi asigura că, prin Programul Național de Sprijinire a Învățării Științelor Exacte, a Ingineriei și Matematicii, care va fi înființat prin pachetul de Legi ale educației, elevii vor beneficia de condiții de calitate, pentru a dobândi toate abilitățile în acest domeniu. Totodată, aceleași deziderate vor fi atinse și în mediul universitar, prin măsurile pentru ruta completă de învățământ dual.”