Ministrul Sanatatii: Ordin de ULTIMA ORA cu Masuri Adoptate Oficial pentru Romania

Ministrul Sanatatii Ordin ULTIMA ORA Masuri Adoptate Oficial Romania

Ministrul Sanatatii a creat un nou ordin de ultima ora in care vorbeste despre masurile care vor fi adoptate pentru toata Romania, iar ele vizeaza la ora actuala o serie de modificari pentru modul in care sunt tratati pacientii infectati cu Coronavirus, si asta in ciuda faptului ca pandemia nu s-a incheiat oficial.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce a fost creat noul protocol pentru tratarea pacientilor infectati cu Coronavirus, el urmand a fi pus in aplicare in toata tara dupa ce ordinul va fi semnat si publicat in Monitorul Oficial, astfel ca ramane de vazut cand se va intampla acest lucru, si daca vor exista modificari pentru el.

În cadrul Ordinului ministrului sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2, cu modificările ulterioare, au fost descrise etapele de tratament al pacienților infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2. În contextul pandemiei declarate de Organizația Mondială a Sănătății, determinată de răspândirea Coronavirusului SARS-CoV-2 și având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate cu Coronavirus COVID-19 la nivel mondial și pe teritoriul României se impune realizarea demersurilor necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirusului SARS-CoV-2.

Având în vedere adresa Comisiei de boli infecțioase înregistrată la Ministerul Sănătății cu nr. DGAM 1027/14.02.2023 și ținând cont de necesitatea ca asistența medicală a pacienților infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2 să se realizeze la nivelul unităților sanitare, precum și pentru includerea în cadrul protocolului de tratament a rezultatelor ultimelor studii medicale, se propune modificarea Anexei la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2.

Acest protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 abordează cazul general al pacienților cu COVID-19, fără a detalia situații particulare. Pentru realizarea acestuia au fost analizate prevederile documentelor emise de Organizația Mondială a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, ale unor ghiduri terapeutice și alte materiale publicate de la realizarea versiunii anterioare.

Față de cele menționate mai sus, a fost elaborat proiect de ORDIN pentru modificarea Anexei la Ordinul nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pe care vă rugăm sa-l aprobați. Având în vedere acumularea de noi date clinice, precum și monitorizarea și îngrijirea în ambulatoriu a tot mai mulți pacienți, Comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății propune un protocol de tratament revizuit pentru pacienții adulți.

Acest protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 abordează cazul general al pacienților cu COVID-19, fără a detalia situații particulare. Pentru realizarea acestuia au fost analizate prevederile documentelor emise de Organizația Mondială a Sănătății și de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, ale unor ghiduri terapeutice și alte materiale publicate de la realizarea versiunii anterioare.”