Volodimir Zelenski Anunta Rezultatul Convorbirii cu Xi Jinping, Problemele de pe Front

Volodimir Zelenski a anuntat rezultatul conversaatiei pe care a avut-o cu presedintele Chinei, Xi Jinping, prima care a avut loc intre cei doi de la debutul razboiului din Ucraina, si pana in momentul de fata, cu multe promisiuni venite din China.

Volodimir Zelenski a discutat deasemenea si despre situatia de pe front, si deciziile care au fost luate, Rusia continuand sa puna presiune extrem de serioasa pe armata ucraineana, totul fara vreo sansa ca pacea sa fie incheiata prea curand, din pacate.

“A avut o conversație telefonică cu președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. În timpul conversației de o oră, aceștia au discutat întregul complex de probleme de actualitate ale relațiilor bilaterale. O atenție deosebită a fost acordată modalităților de posibilă interacțiune cu scopul de a stabili o pace justă și stabilă pentru Ucraina.

Nimeni nu își dorește pacea mai mult decât poporul ucrainean. Suntem pe pământul nostru și luptăm pentru viitorul nostru, exercitând dreptul inalienabil la autoapărare. Pacea trebuie să fie justă și stabilă, bazată pe principiile dreptului internațional și pe respectarea Cartei ONU. Nu poate exista pace în detrimentul compromisurilor teritoriale. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită în 1991.

În timpul conversației, aceștia au discutat și modalități de consolidare a parteneriatului ucrainean-chinez. Înainte de invazia rusă pe scară largă, China era partenerul comercial numărul unu al Ucrainei. Cred că conversația noastră de astăzi va da un impuls puternic revenirii, păstrării și dezvoltării acestei dinamici la toate nivelurile.

În primul rând, vreau să mulțumesc întregii noastre echipe de schimb. A fost posibil să se întoarcă acasă în Ucraina încă 44 de persoane din captivitatea rusă. Majoritatea sunt cadre militare din diverse ramuri. Dar doi civili.

În total, 2.279 de bărbați și femei ucrainene au fost returnați din captivitatea rusă în timpul războiului pe scară largă. Vă mulțumesc tuturor celor care coordonați această lucrare: Budanov, Yermak, Lubinets, Usov, Malyuk, Klymenko… .

Vă mulțumesc tuturor celor care ajută în GUR MO, și în Birou, și în SBU și în celelalte structuri ale noastre. Desigur, un mulțumire specială tuturor soldaților noștri din prima linie care strâng rezerve pentru fondul de schimb. Fiecare prizonier rus este o oportunitate de a schimba omul nostru.

În aceste zile, desfășurăm, de asemenea, lucrări speciale cu partenerii privind coordonarea pașilor și aprovizionării. Este foarte important pentru Ucraina ca toți cei care lucrează împreună cu noi pentru a proteja libertatea să înțeleagă clar ce perspectivă are forța noastră, ce putem face.

Cu cât ne înțelegem mai bine, cu atât este mai ușor să lucrăm pentru o victorie comună. Din motive evidente, detaliile unei astfel de comunicări nu sunt încă dezvăluite public.

Mulțumim tuturor celor care ne ajută să luptăm împotriva agresiunii! Slavă tuturor soldaților ucraineni care se află în prezent în luptă, la posturi de luptă și în misiuni de luptă!”