ENEL a emis noi informari oficiale foarte importante care vizeaza clientii din toata Romania, iar despre ele trebuie sa stie oricare dintre cei care beneficiaza de furnizarea de gaze naturale, sau energie electrica, iar asta pentru ca tuturor le este transmis in mod oficial informatia privind diferenta dintre factura obisnuita si cea electronica.
ENEL explica mai jos cat de bine este sa acceptam sa primim facturile in format electronic, in loc de versiunea lor clasica, iar asta pentru ca facturile ajung mult mai repede decat in mod obisnuit, dar sunt deasemenea mai usor de platit si mai usor de gasit, in eventualitatea in care dorim sa facem plata foarte rapid.
Conform celor de la ENEL Romania, acceptarea primirii facturii in format electronic ajuta inclusiv la protejarea naturii, deoarece se reduce cantitatea de hartie folosita pentru imprimarea facturilor, si nici nu se pierde printre alte facturi pe care le primim de la diverse alte companii, asa ca vom sti ca trebuie sa le platim.
ENEL Romania ne ofera posibilitatea de a achita foarte usor facturile electronice direct prin intermediul website-ului companiei, sau chiar de pe telefon, astfel ca decizia finala este la noi, ca de obicei, si daca sunteti dornici sa profitati de acest sistem, trebuie doar sa mergeti pe website-ul companiei si sa activati primirea facturii in format electronic.
Factura online vs factura offline: cât de ușor de accesat este fiecare. Accesibilitatea reprezintă un factor important în alegerea metodei de facturare. Deși, în general, ambele metode sunt ușor de folosit, între ele există totuși diferențe semnificative. Factura offline, pe suport fizic, poate fi primită prin intermediul poștei, ceea ce crește timpul în care aceasta ajunge la destinație.
Este posibil ca ea să poată fi uitată, se poate amesteca printre alte documente de același gen sau se poate pierde. Pe de altă parte, facturile fizice sunt o opțiune convenabilă pentru clienții care nu au acces la tehnologie. Factura electronică este accesibilă de pe orice dispozitiv conectat la internet și poate fi păstrată digital, eliminând necesitatea stocării de documente fizice. Ea ajunge rapid în inbox, eliminându-se, astfel, timpul de livrare prin poștă sau firmele de curierat.