Ministrul Educatiei: 2 IMPORTANTE Anunturi Formale pentru Scolile si Elevii din Romania

Ministrul Educatiei 2 IMPORTANTE Anunturi Formale Scolile Elevii Romania

Ministrul Educatiei face 2 importante anunturi formale pentru scolile si elevii din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia imediata a oamenilor sunt aduse o serie de informatii de interes, prima dintre ele avand legatura cu inceperea inscrierilor pentru sustinerea probelor de aptitudini pentru admiterea in clasa a IX-a.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna acest lucru, dar si despre o reusita a lotului olimpic de filosofie a Romaniei, care a obtinut o mentiune la olimpiada din Grecia, cu detalii suplimentare legate de aceasta realizare prezentate mai jos, informarea fiind una importanta pentru toti romanii.

“Astăzi încep înscrierile pentru susținerea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă străină/maternă pentru ADMITEREA ÎN CLASA A IX-A cu program bilingv de predare a unei limbi moderne. În același timp, pentru pregătirea Admiterii la liceu și în învățământul profesional 2023, începând de astăzi, 15 mai, până pe 9 iunie, vor avea loc ședințe/acțiuni de instruire cu părinții și elevii, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare.

Lotul olimpic de filosofie a obținut o mențiune (Honorable Mention) la a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Olympia (Grecia) în perioada 11-14 mai. Performanța a fost reușită de Mircea Balaș, elev la Colegiul Național „Unirea” din Focșani (județul Vrancea).

Din echipa României, coordonată și însoțită de prof. Eugen Stoica, a făcut parte și Iani Irașcu, elev la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău. Tema generală a ediției curente, ce a reunit 100 de concurenți din 49 de ţări, a fost „A Life in Fair Competition”. Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!”