Austria: Oficiale Anunturi de la Gerhard Karner, de ULTIMA ORA, Masurile Germaniei pentru Schengen, Romania

Austria Anunturi Gerhard Karner ULTIMA ORA Masurile Germaniei Schengen Romania

Austria este afectata intr-o mare masura de masurile de ultima ora luate de catre Germania pentru Schengen, care au impact inclusiv in Romania, insa ministrul de interne Gerhard Karner este totusi multumit de faptul ca guvernul de la Berlin isi schimba politica privind migratia ilegala, cu mai multe controale la frontierele tarii.

Austria se bucura si de faptul ca Germania cere schimbarea sistemului de azil din Uniunea Europeana, impreuna cu noi masuri pentru oprirea migratiei ilegale, plus crearea de centre de azil in tari terte, sigure, pentru procesarea cererilor de azil ale migrantilor, masuri care ar putea grabi aderarea Romaniei la Schengen, cel putin teoretic.

Austria se lupta de multe luni cu Comisia Europeana pentru a indeplini aceste obiective, insa Germania pare sa-i devina aliat in aceasta lupta, sustinand si repatrierea mai rapida a migrantilor ilegali, dar cu toatea acestea, afirma ca aderarea Romaniei la Schengen ar trebui sa aiba loc fara intarziere, ceva ce Karl Nehammer nu prea vrea.

“Salut în mod expres faptul că Germania regândește chestiunile legate de migrație și că coaliția semaforului este acum nu numai în favoarea procedurilor rapide de azil la frontierele externe ale UE, ci examinează și în mod intens dacă centrele de azil și procedurile de azil ar trebui să fie efectuate în condiții de siguranță. țări terțe.

Austria cere asta de multă vreme. Am încredere că Germania va sprijini Austria în ceea ce privește centrele de azil în țări terțe sigure. Comisia Europeană și toate țările UE au recunoscut în sfârșit că sunt necesare proceduri rapide la frontierele externe ale UE și că migranții ilegali trebuie să fie trimiși înapoi în țările lor de origine cât mai repede posibil.: