Austria: Anunt Oficial de ULTIMA ORA al Ungariei dupa Decizia RADICALA pentru Schengen, Romania

Austria Anunt Oficial ULTIMA ORA Ungariei Decizia RADICALA Schengen Romania

Austria este la ora actuala in plin scandal cu Ungaria, dupa ce guvernul de la Budapeste a luat o decizie radicala cu care a socat toata Europa, iar asta pentru ca Viktor Orban a hotarat sa elibereze cel putin cateva sute de traficanti de persoane, iar asta va avea un impact negativ majora asupra Schengen si a Romaniei.

Austria a cerut explicatii de la Ungaria pentru aceasta decizie luata, iar mai jos puteti vedea ce spune ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, despre intreaga situatie, el afirmand ca tara sa elibereaza traficanti de persoane pentru a reduce costurile de detentie, dar fara ca masura sa fie una de represalii impotriva guvernului de la Viena.

Austria deruleaza de cativa ani controale la granitele cu Ungaria, ceea ce desigur ca ingreuneaza traficul oamenilor intre tari, iar guvernul de la Budapesta se plange ce acest lucru, insa spune ca masura sa este una suverana, gandita pentru a proteja tara, desi Romania va fi afectata de decizie, inclusiv tot Spatiul Schengen.

“Expulzăm criminalii străini. De asemenea, e mai bine să plece din țară și să nu se mai întoarcă niciodată. Contrar spiritului Acordului Schengen, am văzut de luni de zile, chiar de ani, că austriecii îngreunează intrarea maghiarilor și a altor cetățeni în Austria, în timp ce austriecii pot intra liber în Ungaria fără a aștepta.

Aceasta este o decizie suverană maghiară. Poziția Ungariei rămâne neschimbată, considerăm că migrația ilegală este un proces extrem de periculos, motiv pentru care continuăm să luăm cele mai stricte măsuri la granița noastră de sud împotriva infractorilor de frontieră și a traficanților de persoane care îi ajută, incită sau transportă.”