Austria: ATACUL Dur al Italiei Sustinut de Romania, Decizii de ULTIMA ORA si pentru Schengen

Austria ATACUL Dur Italiei Sustinut Romania Decizii ULTIMA ORA Schengen

Austria este tinta unul atac dur al Italiei, care este sustinut si decatre Romania, printre alte tari din Uniunea Europeana, iar el are in centru Spatiul Schengen si unul dintre principiile care stau la baza sa, circulatia neingradita a oamenilor si bunurilor intre diverse tari, ceva ce guvernul lui Karl Nehammer nu respecta, din cauza controalelor la frontiere.

Austria este atacata de catre Matteo Salvini, ministrul Transporturilor din Italia, din cauza faptului ca exista controale la frontierele din regiunea Brenner. la granita dintre cele doua tari, el cerand anularea acestora, pentru ca atat oamenii, cat si bunurile, care tranziteaza punctul vamal, sa o poata face fara a trece prin controale facute de catre vamsii austrieci, zilnic.

Austria cere de la Italia o cooperare mai stransa pentru rezolvarea problemelor legate de tranzitul prin zona Brenner, astfel ca ramane de vazut cum se va incheia totul, insa Salvini ii cere Comisiei Europene sa intervina, si sa elimine controalele la frontierele dintre tarile care fac parte din Schengen, ceea ce ar putea fi greu de realizat.

“Consiliul UE ar trebui să ia act de faptul că situația de la pasul Brenner este nesustenabilă din punct de vedere economic și ecologic. Solicităm Comisiei UE, în calitate de gardian al tratatelor, să intervină pentru a restabili dreptul la circulația nerestricționată a mărfurilor pentru toți cetățenii europeni.

Fie libera circulație a persoanelor și a mărfurilor se aplică tuturor, fie tratatele valorează pentru unii mai puţin. Coridorul Brenner nu aparține doar Austriei, Italiei sau Germaniei, ci este important pentru întreaga Europă. Este timpul ca vecinii noștri să recunoască în sfârșit problema tranzitului și să lucreze constructiv la găsirea de soluții,”