Ministrul Apararii: Armata Romana in Atentia unei Informari de ULTIMA ORA, ce Decizii sunt Anuntate Oficial

Ministrul Apararii Armata Romana Atentia Informari ULTIMA ORA Decizii Anuntate Oficial

Ministrul Apararii pune Armata Romana in centrul unei informari oficiale, de ultima ora, care aduce in atentia a milioane de romani o serie de decizii care au fost luate cu privire la exercitiile militare Saber Guardian 23, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr va fi prezent pe 6 iunie la o parte dintre actiunile care vor fi derulate.

Ministrul Apararii, Angel Tîlvăr, va fi prezent acolo impreuna cu alti oameni din conducerea MApN, ministrul PSD urmand a supraveghea exercitiile care vor fi derulate atat de catre tara noastra, cat si de catre cele ale NATO, care sunt prezente in tara noastra, aproximativ 10.000 de soldati participand la actiune.

“În prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, va avea loc, marți, 6 iunie, începând cu ora 11.00, Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Saber Guardian 23”, în raionul de instruire Bordușani (Ialomița). Programul cuprinde acțiuni de forțare și trecere a Dunării cu subunități și unități de manevră, sprijinite de structuri aeriene, navale și de geniu, o expoziție de tehnică militară și ceremonia de închidere a exercițiului.

De asemenea, tot marți, 6 iunie, începând cu ora 12.30, se va organiza Ziua Media a exercițiului de evacuare medicală „Hospital Exercise 23” (parte a „Saber Guardian 23”), desfășurat în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. România participă la „Hospital Exercise 23”, alături de Polonia și Statele Unite ale Americii, cu personal de specialitate din structurile subordonate Direcției Medicale a M.Ap.N.

În secvența de evacuare medicală este implicat și personal de specialitate din Republica Turcia, cu o aeronavă echipată pentru misiuni medicale. „Saber Guardian 23”, un vârf al pregătirii profesionale, este integrat în complexul de exerciții „DEFENDER 23” și cuprinde etape de planificare și organizare demarate înaintea celor de execuție operațională, care au loc în prezent.

Exercițiul multinațional „Saber Guardian 23” continuă seria bienală de exerciții începută în anul 2013 și vizează intensificarea interoperabilității într-o gamă largă de misiuni pentru forțe din state NATO și partenere. Activitățile de instruire cuprind deplasări terestre în cadru tactic, forțări ale cursurilor de apă, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă cu tehnica tuturor categoriilor de forțe, parașutări, precum și activități de evacuare și tratament al răniților.

Principalele secvențe ale pregătirii s-au desfășurat în Centrul Național de Instruire pentru Luptă „Getica” din Cincu (Brașov), în Centrele Secundare de Instruire pentru Luptă din Smârdan (Galați) și Babadag (Tulcea), în Poligonul de tragere sol-aer al Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu” (Capu Midia) și în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” (Constanța).”