Marius Budai le vorbeste in mod oficial romanilor, intr-o noua informare de ultima ora, despre Legea Salarizarii, Guvernul Romaniei luand o serie de hotarari in cadrul sedintei de ieri pentru a aduce aceasta lege mai aproape de realitate, ministrul PSD explicand mai jos ce anume a mai fost realizat acum.
Marius Budai vorbeste si despre o noua reforma care este pregatita de catre Guvernul Romaniei, ministrul PSD aducand in discutie venitul minim de incluziune, pentru a scoate mai multi oameni din saracia in care traiesc la ora actuala, insa din nou vorbim despre ceva care are nevoie de timp pentru a fi realizat.
“Astăzi s-a mai produs încă o etapă din, până la urmă, a aplica ceea ce înseamnă Legea salarizării unitare în sistemul bugetar din România. Și anume, Anexa 2, pentru familia ocupațională Sănătate și Asistență Socială. Pentru că efortul bugetar pentru această anexă este și pentru persoanele care lucrează în domeniul sănătății și al asistenței sociale.
Iar Anexa numărul 6, pentru tot ceea ce înseamnă Apărare, Ordine publică și Siguranță națională, cu precizarea că pe această anexă se află și lucrătorii din cadrul penitenciarelor. Efortul bugetar pentru Anexa 2 este în jur de 406 milioane de lei, cu un efort de 350 de milioane, de acum până la sfârșitul de an, pentru Asistență socială și 56 de milioane pentru Sănătate, iar efortul este de 700 de milioane pentru aplicarea a tot ceea ce înseamnă până la sfârșitul anului.
Toți cei care intră și, repet, nu numai Apărare, Ordine publică și Siguranță națională, pentru că aici intră, pe Anexa 6, și lucrătorii din cadrul penitenciarelor. Astea sunt ultimele măsuri prin care ne asigurăm că mai parcurgem încă o etapă în dialogul pe care îl avem noi cu sindicatele în această perioadă. Mă refer noi – la coaliție și, bineînțeles, la noi – Guvern.
Este o reformă care, clar, este cu interes principal și atunci dumneavoastră știți acest lucru. Eu vreau să vă spun că, de exemplu, o altă reformă care, pentru Ministerul Muncii și pentru coaliție și pentru Guvern este la fel de importantă – venitul minim de incluziune, pentru că vorbește, practic, de a scoate cât mai mulți oameni din sărăcie.
Si este o reformă extrem de importantă, nu la fel de excitantă din punct de vedere al discursului public ca și pensiile speciale, dar este foarte importantă, dacă vorbim de cetățenii României, tot la fel de mult a stat în dezbatere în Parlament, atât cu parlamentarii din toate partidele, cu cei interesați, și cu Comisia Europeană și cu Banca.”