Ministrul Sanatatii: Discutiile de ULTIMA ORA pentru Evitarea unei Noi CRIZE in Romania

Ministrul Sanatatii Discutiile ULTIMA ORA Evitarea Noi CRIZE Romania

Ministrul Sanatatii le vorbeste tuturor romanilor din tara noastra despre discutiile de ultima ora, care sunt purtate pentru evitarea unei noi croze in tara, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si mai jos, se cauta solutii, astfel incat sindicatele din Sanatate sa nu intre in greva generala, conform lui Alexandru Rafila.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce fel de masuri sunt pregatite, Ministrul Sanatatii dorind sa creasca salariile acestor angajati, astfel incat ele sa ajunga la nivelul salarizarii din anul 2022, asta desigur inainte ca noua lege a salarizarii sa fie adoptata in mod oficial de catre Guvernul Romaniei, la inceputul anului viitor.

“Explorăm, împreună cu dânșii, am discutat și cu cei de la Sanitas, și cu cei de la Solidaritatea Sanitară, am discutat și cu cei de la Ambulanța, m-am întâlnit azi de dimineață cu ei. N-are rost să intrăm în speculații. Încercăm să găsim împreună o soluție și există o foarte bună bază de dialog, serioasă, asumată și neconflictuală. Cred că ăsta este lucru cel mai important.

Nu pot să fac niciun fel de comentariu. Aștept să găsim o soluție împreună și pe care să v-o comunicăm asumat. Așa cum spuneam, prefer astfel de abordări decât unele speculative. V-am mai explicat că nu știu o sumă, cât este suma exact. Aceste majorări depind foarte mult de salariul fiecărei categorii. Nu discutăm despre o singură categorie. O să mă informez și o să vă comunicăm printr-un comunicat de presă.

Nu cred că este important acest procent, cred că mai important pentru fiecare dintre categorii. Nu știu dacă domnul ministru Budăi are răspuns la întrebarea aceasta, dar mă îndoiesc că, având în vedere numărul divers de profesiuni, să știm exact care este suma pe care o primește fiecare angajat. Important este că nivelul de salarizare este nivelul din anul 2022.

Greva nu este generată de o anumită categorie profesională sau posibilitatea nu este menționată de o anumită categorie profesională. Este menționată de reprezentanții angajaților din sănătate, fie că sunt medici, asistenți medicali, infirmieri sau brancardieri, n-are niciun fel de importanță. Se repară acum o nedreptate.

Discuțiile, cum v-am spus, în permanență au fost constructive și e vorba de un set de revendicări, iar cel puțin mai mult de jumătate dintre aceste revendicări cu siguranță se realizează în perioada imediat următoare. Iar semnarea contractului colectiv de muncă, ocuparea posturilor vacante, voucherele de vacanță, ordonanța care a apărut astăzi arată seriozitatea dialogului și asumării acestor măsuri.”