Austria: Deciziile Oficiale de ULTIMA ORA ale Romaniei privind Aderarea la Spatiul Schengen

Austria Deciziile Oficiale ULTIMA ORA Romaniei Aderarea Spatiul Schengen

Austria a devenid un dusman al Romaniei dupa ce a blocat aderarea la Schengen la sfarsitul anului trecut, iar asta doarece Karl Nehammer se opune cu vehementa si putere acceptarii tarii noastre, chiar daca ea indeplineste conditiile tehnice pentru aderare, iar strategia tarii noastre urmeaza sa se schimbe, pentru indeplinirea obiectivului.

Austria forteaza la Bucuresti o schimbare a strategiei in cadrul MAI pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar noul ministru Catalin Predoiu spune ca tara noastra ar trebui sa se concentreze pe intelegerea a ce se intampla in interiorul spatiului comunitar, si crearea unei strategii potivite pentru abordarea situatiei actuale.

Austria nu vrea aderarea Romaniei la Schengen, dar alte state din Uniunea Europeana o sustin, iar la Bucuresti ar trebui sa aiba loc o schimbare radicala de viziune, care sa permita intrarea tarii noastre in acest sistem, insa e putin probabil ca acest lucru sa se intample in cursul anului 2023, asa cum spera multa lume.

“Fără îndoială, există acest obiectiv în agenda MAI. Mai departe, sigur că trebuie gândite strategiile şi tacticile necesare, dar nu cred că e o problemă aici care ţine doar de România, nu cred că este doar o problemă a României, este o şi o problemă de aplicarea a tratatelor. Este şi o chestiune în atenţia Comisiei Europene şi, nu întâmplător, Comisia Europeană susţine România pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Cred că ar trebui să înţelegem mai mult ce se întâmplă în interior, care sunt doleanţele şi provocările statelor membre ale Spaţiului Schengen, să le înţelegem şi să le abordăm cu o strategie potrivită, dar, în acest moment, a spune mai mult decât atât ar însemna amatorism şi nu sunt amator de amatorisme.”