Ministrul Energiei: Ordinul de ULTIM MOMENT Semnat de Sebastian Burduja pentru Romani

Ministrul Energiei a anuntat in mod oficial primul ordin semnat dupa ce si-a depus juramantul pentru a prelua functia in cadrul noului Guvern condus de catre Marcel Ciolacu, iar asta pentru ca Sebastian Burduja vorbeste mai jos despre constructia gazoductului Tuzla - Podisor, care urmeaza sa inceapa acum.

Ministrul Energiei Ordinul ULTIM MOMENT Semnat Sebastian Burduja Romani

Ministrul Energiei explica mai jos cat de important este acest proiect pentru Romania, Sebastian Burduja vorbind inclusiv despre ceea ce intentioneaza sa faca dupa asumarea functiei in cadrul acestui nou Guvern al Romaniei, asa ca va fi interesant de vazut ce urmeaza sa se intample in cursul urmatoarelor luni.

“Prima mea zi de mandat la Ministerul Energiei – România a coincis cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor la construcția gazoductului Tuzla – Podișor, o investiție majoră a României pentru exploatarea și valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră. Câteva cifre: 300 de km, investiție în valoare de 478 milioane euro, peste 8 miliarde de metri cubi/an de gaz românesc în plus în economia românească.

Sute de mii de români și sute de instituții publice cu acces la rețeaua de gaz. Gazoductul va traversa județele Constanța, Călărași și Giurgiu. Așteptăm săptămâna viitoare decizia strategică a Romgaz și OMV Petrom de exploatare a gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră. Acestea vor ajunge în casele românilor și în economia națională prin investiția pornită astăzi.

Gazoductul Tuzla – Podișor intra oficial in constructie

Plus gazele naturale din Marea Caspică și gazul lichefiat din terminalele din Turcia și Grecia. Le urez succes echipei de la Transgaz și executantului turc Kalyon Insaat Sanayi. Contăm pe execuția la timp și în bune condiții a lucrărilor. Mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect strategic pentru români. Energia viitorului are nevoie de viziune, investiții majore și securitate. Gazoductul Tuzla-Podișor are toate aceste elemente cheie.

Pentru toți românii, acest proiect înseamnă acces la resurse naționale la un preț mai bun, deci o viață mai bună și dezvoltare economică. Am depus jurământul de credință și mi-am început mandatul de ministru al energiei. Acest jurământ este temelia misiunii noastre publice: dăruire și pricepere pentru propășirea spirituală și materială a poporului român. Aceste cuvinte nu sunt întâmplătoare.

Începe o nouă etapă. Visul meu este același: România Viitorului, țara în care vrem să rămânem. Pentru asta avem nevoie de energie sigură, ieftină și curată. Energie românească pentru o viață mai bună și mai sigură pentru toți românii. Înțeleg marea răspundere asumată pentru dezvoltarea acestui sector strategic, în contextul actual de securitate, economic și social.”