Marcel Bolos: Deciziile de ULTIM MOMENT Anuntate OFICIAL Tuturor Romanilor Acum!

Marcel Bolos Deciziile ULTIM MOMENT Anuntate OFICIAL Tuturor Romanilor Acum

Marcel Bolos a anuntat in mod oficial deciziile de ultim moment care au fost luate pentru oamenii din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a foarte multor oameni discutiile avute in noua sa calitate de ministru al Finantelor Publice, dupa ce a condus ministerul Fondurilor Europene pana acum.

Marcel Bolos explica mai jos care sunt domeniile prioritare pe care ar trebui sa se concentreze autoritatile din Romania in aceasta perioada, iar asta pentru ca exista cateva care sunt esentiale pentru cresterea economica, iar mai jos aveti toate detaliile anuntate de catre ministrul Finantelor din Romania.

“𝐂𝐮𝐦 𝐫𝐞𝐜𝐚̂𝐬̦𝐭𝐢𝐠𝐚̆𝐦 𝐢̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 ? Ca ministru al Finanțelor, o prioritate pentru mine este să asigur utilizarea optimă a potențialului fiscal. Vorbim despre un potențial care necesită o viziune îndrăzneață și o planificare proactivă. Tocmai de aceea trebuie să colaborăm îndeaproape cu Agenția Națională de Administrare Fiscală. Am discutat astăzi cu doamna Nicoleta Cîrciumaru nevoia de #disciplină fiscală, pentru a putea spera la un mediu fiscal stabil care minimizează riscul crizelor.

Consolidarea fiscală nu se referă doar la ajustări pe termen scurt, ci la asigurarea sustenabilității traiectoriei noastre economice. Sustenabilitatea dă încredere investitorilor, menține dobânzile favorabile pentru împrumuturi și oferă flexibilitatea să alocăm resurse către domenii prioritare cum sunt infrastructura, educația și sănătatea. Cu o gestionare eficientă a cheltuielilor și veniturilor, putem controla presiunile inflaționiste.

Mai mult, politicile fiscale solide contribuie la crearea unui mediu propice investițiilor private și, implicit, la crearea de locuri de muncă. Prin încurajarea stabilității, 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐨 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐝𝐮𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐟𝐚𝐯𝐨𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢. Managementul fiscal transparent și responsabil este vital pentru construirea încrederii în instituțiile guvernamentale.

Doar așa putem să ne demonstrăm angajamentul față de administrarea responsabilă a resurselor publice. Le spuneam astăzi colegilor mei: noi trebuie să promovăm un contract social puternic, iar cetățenii să capete încrederea că banii lor din impozite sunt utilizați cu prudență și în interesul public. Cu o foaie de parcurs clară, un management financiar prudent și investiții direcționate, putem vorbi despre eliberarea potențialului fiscal al țării.”