Austria: Decizii IMPORTANTE cu Elvetia, Anunt de ULTIMA ORA al lui Karner Vizand Romania

Austria Decizii IMPORTANTE Elvetia Anunt ULTIMA ORA Karner Vizand Romania

Austria anunta in mod oficial impreuna cu Elvetia o serie de decizii foarte importante, iar asta pentru ca anuntul de ultima ora pe care Gerhard Karner l-a facut astazi, impreuna cu un reprezentant al tarii vecine, vizeaza deciziile luate la Luxembourg la mijlocul lunii, aderarea Romaniei la Schengen putand depinde de aceste masuri.

Austria si Elvetia cer punerea in aplicare a masurilor decise la Luxembourg de catre Comisia Europeana, Romania depinzand intr-o mare masura de ele la ora actuala, iar asta pentru ca aderarea la Schengen nu va fi permisa de catre Guvernul lui Karl Nehammer atat timp cat situatia privind migratia nu se schimba in Europa.

Austria cauta sa colaboreze mai strans cu Elvetia pe tema migratiei, iar asta pentru ca prin aceasta tara ajung multi migranti, in special prin Italia, asa va nu e neasteptat sa vedem si masuri importante puse in aplicare de catre autoritatile ambelor tari, si asta pentru ca ambele au probleme generate de migratia ilegala.

“Datorită numărului mare de cereri de azil din Austria și Elveția, este important ca ceea ce s-a decis să fie foarte concret plin de viață și să ne punem, de asemenea, la treabă, atat ca si Comisie Europeană și ca țări europene. Decizia de la Luxemburg a fost foarte importantă și din perspectiva Elveției.

Acum câteva zile am văzut din nou cât de mortală este mafia de contrabandă, in legatura cu accidentul cu barca din largul Greciei, în care se teme că sute de migranți au murit. Este necesar ca noi să contracarăm această afacere, în calitate de UE să contracarăm acest lucru și să înlăturăm baza de afaceri acestor bande brutale.”