Austria: Anuntul care NELINISTESTE Romania, Vestea PROASTA privind Aderarea la Schengen

Austria Anuntul NELINISTESTE Romania Vestea PROASTA Aderarea Schengen

Austria ne da in mod oficial o noua veste proasta, legata de aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca un anunt important facut de catre partidul liberal al tarii, vine sa dezvaluie faptul ca pana in aprilie tara a inregistrat 14.000 de cereri de azil, un nou record pentru guvernul lui Karl Nehammer, de la Viena.

Austria ar fi inregistrat o crestere de 70% a cererilor de azil, in raport cu media ultimilor 10 ani, au aproape 9.900 depunand cereri de acest gen pentru prima oara, iar asta nelinisteste, pentru ca daca numarul cererilor de azil creste, sansele ca Romania sa adere la Schengen in cursul anului 2023 raman la 0, conform guvernului lui Karl Nehammer.

Austria se confrunta cu probleme majore legate de migratie si cererile de azil, iar dupa cum se prezinta situatia la ora actuala, pare greu de crezut ca Romania va reusi sa adere la Schengen in cursul anului 2023, desi aparent se depun eforturi majore de la Bucuresti, pentru ca tara noastra sa intre in spatiul fara controale la granitele interne.

“Dacă cifrele simple s-ar dovedi cu totul altceva. Până în aprilie, au existat 14.000 de cereri de azil în Austria, un nou record. Printre aceștia se numără în principal sirieni, marocani și indieni. Aproximativ 9.900 dintre ei au fost solicitanți pentru prima dată. În ansamblu, avem de-a face cu o creștere de 70 la sută față de media ultimilor zece ani.

Majoritatea tinerilor vin din toată lumea. Pe lângă suspendarea cererilor de azil, sunt necesare și măsuri de protecție a frontierelor,t mai ales în Burgenland. Este nevoie de proceduri de azil mai rapide, bazate pe modelul elvețian, acolo ele durand doar aproximativ șase luni.”