Romania: Eforturile de ULTIMA ORA pentru Aderarea la Schengen care ATACA Veto-ul Austriei

Romania Eforturile ULTIMA ORA Aderarea Schengen ATACA Veto Austriei

Romania depune eforturi importante pentru a adera la Schengen in cursul anului 2023, dupa ratarea aderarii la final de an 2022, si fara perspective clare deocamdata de a intra in acest sistem, astfel ca presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu ambasadorii europeni pentru a discuta despre obiectivul important al tarii noastre.

Romania vrea sa adere la Schengen in 2023, in ciuda deciziei Austriei de a bloca accesul cu un veto pe care nu vrea sa il ridice deocamdata, astfel ca statu roman intensifica presiunea pe guvernul lui Karl Nehammer, presedintele Klaus Iohannis fiind doar unul dintre liderii care cere schimbarea incapatanarii cancelarului de la Viena.

Romania isi schimba complet strategia pentru fortarea Austriei sa renunte la veto-ul impus tarii noastre, dar si Bulgariei, astfel ca guvernul de la Bucuresti ar trebui sa ia si sa anunte noi masuri, in perioada urmatoare, pentru ca tara noastra sa faca parte din sistemul ale carui reguli de intrare le indeplineste de peste 10 ani.

“Klaus Iohannis a abordat subiectul aderării României la spaţiul Schengen, care continuă să fie un obiectiv prioritar, reafirmând că România este un partener principial şi de încredere al Uniunii Europene, care acţionează constant şi dedicat pentru protejarea şi consolidarea frontierelor externe ale UE, inclusiv pentru gestionarea eficientă a migraţiei ilegale.

El a mulţumit partenerilor europeni pentru sprijinul larg pentru aderarea ţării noastre la Schengen şi a exprimat speranţa că în cursul acestui an va putea fi adoptată o decizie pozitivă, cu sprijinul viitoarei Preşedinţii spaniole a Consiliului. l a mulţumit partenerilor europeni pentru sprijinul larg pentru aderarea ţării noastre la Schengen şi a exprimat speranţa că în cursul acestui an va putea fi adoptată o decizie pozitivă în acest sens.”