Austria: Noi Masuri URGENTE Anuntate Oficial, IMPORTANTA pentru Aderarea Romaniei la Schengen!

Austria Noi Masuri URGENTE Anuntate Oficial IMPORTANTA Aderarea Romaniei Schengen

Austria a anuntat o serie de noi masuri de urgenta, prin ministrul sau de externe Alexander Schallenberg, iar asta deoarece oficialul din guvernul lui Karl Nehammer a avut o intalnire oficiala cu omologul sua din Somalia, Abshir Omar Huruse, pentru a discuta despre serioasa problema a migratiei ilegale, care afecteaza tara europeana.

Austria vrea sa colaboreze mult mai intens cu Somalia pentru a reduce fluxul de migranti ilegali din aceasta tara, o masura pe care Karl Nehammer a considerat-o cu siguranta necesara, din moment ce aceasta intalnire a avut loc, iar cum aderarea Romaniei la Schengen depinde de siguranta granitelor, masura este una de bun augur.

Austria continua sa actioneze de una singura pentru a-si securiza granitele, dar si pentru a reduce numarul de cereri de azil, sau de migranti ilegali, Karl Nehammer fiind dispus sa faca aproape orice pentru a-si indeplini obiectivele, insa chiar si asa, se pare ca aderarea Romaniei la Schengen in 2 etape, in 2023 si 2024, pare sa fi fost acceptata de catre oficialii de la Viena.

“Sistemul european de azil și migrație poate funcționa numai dacă acordăm cu adevărat protecție celor care au cu adevărat nevoie de ea. În același timp, trebuie să fim capabili să îi returnăm în mod consecvent pe cei care nu îndeplinesc cerințele de azil în țările lor de origine.

Scopul nostru comun este ca oamenii să nu fie forțați să părăsească Somalia în primul rând și ca cei care se întorc să fie integrati rapid. Lupta împotriva extremismului islamist este o provocare comună. Teroarea și-a găsit drum și în Austria – nu suntem o insulă a fericiților. De aceea mizăm pe o cooperare puternică între UE și Somalia.”