Germania: Anunt Oficial CONTROVERSAT al lui Scholz, Austria Sustinuta si POVARA pentru Romania

Germania Anunt Oficial CONTROVERSAT Scholz Austria Sustinuta POVARA Romania

Germania aduce in atentia lumii intregi o noua controversa majora, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie a cancelarului Olaf Scholz, care a vorbit astazi in cadrul Parlamentului german despre noul pact privind azilul in Europa, sustinand ideile Austriei, si creand o noua povada pentru Romania, pentru aderarea la Schengen.

Germania sustine ideea ca migrantii sa fie blocati la granitele externe ale uniunii Europene, fie in Romania, Bulgaria, Polonia, etc, sau in terile terte prin care calatoresc, si sa aiba cererile de azil analizate acolo inainte de a li se permite sa calatoreasca mai departe spre Uniunea Europeana, ceva ce Austria a sustinut cu tarie.

Germania urmeaza sa aiba o povara ridicata de pe umerii sai din moment ce mai putini migranti vor ajunge in Uniunea Europeana, insa pentru Romania va fi vorba despre o povara in plus, pentru preluarea migrantilor, tinerea lor in locatii sigure, dar daca asta va facilita aderarea la Schengen, chiar in 2023, atunci nu prea avem de ales.

“Acesta este un acord istoric, deoarece arată că UE își poate depăși diferențele chiar și în cele mai controversate probleme. Germania va fi, de asemenea, ușurată de un astfel de sistem nou și echitabil, pentru că până acum am fost ținta principală pentru o migrație internă în mare măsură necontrolată în spațiul Schengen.

Știu că înțelegerea nu este lipsită de controverse în această casă. Toată lumea a trebuit să facă concesii, inclusiv Germania. A fost lucrul corect de făcut, deoarece sistemul nostru actual este complet disfuncțional. În viitor, cei care au șanse foarte mici de a fi recunoscuți ca refugiați vor trece printr-un proces rapid de azil și se vor întoarce la frontierele externe (UE).”