Spania: Anunturi de ULTIMA ORA privind Schengen cu Acuzatii GRAVE care Vizeaza si Olanda

Spania Anunturi ULTIMA ORA Schengen Acuzatii GRAVE Vizeaza Olanda

Spania este acuzata de o serie de grave acuzatii de ultima ora, ele implicand si Olanda, iar asta pentru ca vorbim despre masuri pe care aceste tari le-ar fi luat, si in baza carora cererile de vize Schengen, sau vize nationale, care ar fi fost analizate cu un software care avea la baza un algoritm nu tocmai legal, conform unui ONG european.

Spania este acuzata ca foloseste, impreuna cu Olanda, un asemenea tip de software pentru a analiza cereri de vize, guvernul de la Madrid negand oficial acest lucru, insa olandezii ar fi analizat milioane de vize pentru Schengen, si nu numai, folosind acest software, iar daca informatia ese adevarata, problema este una colosala.

Spania, la fel ca si Olanda, ar trebui sa analizeze in mod obiectiv cererile de vize si azil, fara sa ia decizii in baza sexul sau varsta unei persoane, insa software-ul care ar fi folosit de catre aceste tari, s-ar fi bazat pe aceste informatii, iar asa e posibil ca multi oameni care ar fi dorit sa ajunga in Schengen, ar fi avut vizele refuzate.

“Spania nu folosește vreunun algoritm sau tip de filtru în legătură cu cererile de viză, fie că sunt vize Schengen sau vize naționale. Procesarea vizei este aceeași pentru toți solicitanții, indiferent de originea lor etnică sau de orice altă circumstanță personală. Timpul de procesare poate varia din diverse motive.

Necunoscut publicului, MAE olandez folosește un sistem de profilare pentru a calcula scorul de risc al solicitanților de vize, care solicită intrarea în Olanda și Schengen din 2015. Algoritmul ministerului, denumit intern IOB, a profilat milioane de solicitanți de viză folosind variabile precum naționalitatea, sexul și vârsta.”