Italia: AVERTISMENTUL pentru Franta, Germania cu PERICOL pentru Aderarea Romaniei la Schengen!

Italia AVERTISMENTUL Franta Germania PERICOL Aderarea Romaniei Schengen

Italia, impreuna cu Franta si Germania, sunt vizate de un avertisment extrem de serios, pe care liderii celor 3 tari trebuie sa il aiba in vedere, impreuna cu presedintele Comisiei Europene, iar asta deoarece presedintele Tunisiei, Kais Saied, a anuntat ca tara sa nu va accepta oprirea migrantilor pe teritoriul sau, oprind deplasarile catre tarile din Spatiul Schengen

Italia a trimis-o pe Giorgia Meloni in Tunisia saptamana trecuta, in timp ce membri ai guvernelor Frantei, Germaniei si Olandei au ajuns deasemenea la discutii cu presedintele tunisian, Comisia Europeana promitandu-i tarii 900 de milioane de euro pentru a tine migrantii pe teritoriul sau pentru procesarea cererilor de azil, sau de sedere, pentru Schengen.

Italia are nevoie extrem de mare de ajutorul Tunisiei pentru a opri fluxul urias de migranti care ajung pe teritoriul sau, iar aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o foarte mare masura de evolutia situatiei privind migrantii in Europa, asa ca presedintele Kais Saied va trebui convins sa accepte cererile venite de la Comisia Europeana si de la FMI.

“Reiterez încă o dată că Tunisia poate doar să-și monitorizeze granițele și din acest motiv nu va accepta stabilirea migranților pe teritoriul său. Președintele tunisian Kais Saied a fost ferm când s-a întâlnit cu miniștrii de interne ai Germaniei și Franței. O vizită, care pe hârtie ar trebui să fie în urma misiunii de săptămâna trecută.

A premierului Giorgia Meloni împreună cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și liderul olandez Mark Rutte. În călătoria ei cu Meloni și Rutte, von der Leyen s-a angajat să plătească până la 900 de milioane de euro din bugetul UE pentru a sprijini Tunisia. Franța și Germania, au adăugat alte 25,8 milioane.”