Marcel Bolos: Anunt de ULTIM MOMENT, Masurile Fiscale Anuntate pentru Toata Romania

Marcel Bolos Anunt ULTIM MOMENT Masurile Fiscale Anuntate Toata Romania

Marcel Bolos a publicat un important anunt de ultim moment, cu o serie de masuri fiscale oficiale, care au fost decise la nivelul ministerului pe care il conduce, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea mai jos, se creeaza un plan pentru cresterea nivelului de colectare a veniturilor la nivelul statului roman.

Marcel Bolos spune deasemenea ca se intentioneaza inclusiv reducerea risipei bugetare, ca parte a acestui plan ambitios pe care il au autoritatile, ceva ce desigur ca ar trebui sa fie cunoscut de catre toata lumea, mai ales ca vorbim despre masuri care erau asteptate de catre foarte multa lume, de ceva vreme.

“𝐌𝐞𝐬𝐚𝐣 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐚 𝐯𝐨𝐜𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐳𝐞. Am avut săptămâna aceasta discuții aplicate cu aparatul de specialitate al Ministerul Finanţelor, în care obiectivul a fost să punem pe masă acțiuni concrete. Ne-am asumat să lucrăm în ritm accelerat la planul care să răspundă nevoii de creștere a sustenabilității finanțelor publice, cu accent pe colectarea veniturilor, diminuarea evaziunii fiscale și eliminarea risipei bugetare.

Doar așa putem să vorbim despre un mediu propice investițiilor, extinderea afacerilor și creării de locuri de muncă. Planul meu cuprinde trei piloni: 𝐑𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫. 𝐑𝐞𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥. 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆.

Iar pentru a-l duce la bun sfârșit, am nevoie și de sprijinul dumneavoastră. Așa cum am mai spus, vom institui mecanisme transparente și vom căuta feedback-ul în permanență. Pentru că sunt decizii care implică banii dumneavoastră, ai tuturor românilor. Iar modul în care îi gestionăm este o reflectare a aspirațiilor, priorităților și angajamentelor noastre colective.

Prin implicarea în procesul de luare a deciziilor, ne asigurăm că deciziile se aliniază nevoilor familiilor, întreprinderilor și comunităților. Iar pentru a realiza acest lucru, vă îndemn pe fiecare să vă exprimați părerile cu privire la obiectivele asumate pentru viitoarea perioadă. Indiferent că sunteți economist, antreprenor, student, părinte sau pensionar, perspectiva voastră contează.

Este posibil să aveți idei despre cum să fie alocate resursele mai eficient, sugestii pentru noi inițiative sau preocupări legate de anumite domenii de cheltuieli. Așadar, vă invit să ne fiți alături la fiecare acțiune și vă încurajez să vă exprimați opiniile, pentru că angajamentul vostru poate fi vital.”