Marcel Ciolacu: Mesajele Transmise in Discursul Tinut la Ambasada SUA la Bucuresti

Marcel Ciolacu Mesajele Transmise Discursul Tinut Ambasada SUA Bucuresti

Marcel Ciolacu a tinut un discuts foarte important la Ambasada SUA in cursul zilei de ieri, iar asta deoarece presedintele PSD, si premier al Romaniei, a vorbit in mod oficial despre relatia foarte importanta pe care tara noastra o are cu SUA, dar si despre ajutorul pe care l-a tot primit in ultimii ani de zile.

Marcel Ciolacu a vorbit despre relatia speciala si extrem de benefica pentru Romania multumita parteneriatului strategic cu SUA, el fiind cu atat mai important in contextul razboiului din Ucraina, totul in timp ce la granitele noastre exista un pericol extrem de serios care poate pune in pericol tara noastra.

“În căutarea unei reprezentări corecte, aceștia au decis împreună asupra formei în care au dorit să se organizeze, plecând de la cuvintele pline de semnificații ale părinților fondatori. Atunci s-a afirmat clar faptul că toți oamenii sunt creați egali şi că fiecare persoană are dreptul la viață, libertate și căutarea fericirii.

Vedem astăzi cât de importante sunt aceste principii, când la frontierele noastre oameni ca și noi se luptă pentru a le păstra sub amenințarea unei agresiuni cinice și ilegale declanșate de Federația Rusă împotriva unui stat independent, Ucraina. Acestea sunt noile realități la care trebuie să oferim răspunsuri comune și responsabile. Reconfirmăm astăzi importanța parteneriatului strategic pe care îl avem cu Statele Unite.

Pe care Guvernul României dorește să-l aprofundeze, intensificând cooperarea pe toate palierele, de la zona de apărare și securitate, până la componenta economică sau culturală. Sunt convins că putem dezvolta toate aceste direcții și că volumul schimburilor comerciale dintre România și Statele Unite poate să depășească rapid pragul de 5 miliarde de dolari atins anul trecut. Guvernul pe care cu onoare îl conduc, va încuraja investițiile străine americane în România.

Avem un amplu program de reforme care va asigura dezvoltarea unui mediu de afaceri atractiv și creșterea gradului de predictibilitate legislativă în linie cu eforturile României de aderare la OCDE. Doamnelor și domnilor, România este decisă să demonstreze capacitatea de a se poziționa ca membru predictibil și de încredere la nivelul comunității internaționale, contribuind la întărirea securității regionale și stabilitatea economică globală.

Cum Statele Unite sunt deseori descrise ca fiind țara tuturor posibilităților, la fel și eu mă voi lupta pentru a oferi românilor toate oportunitățile pe care apartenența la comunitatea Euroatlantică o oferă pentru securitatea și dezvoltarea României. Doresc să salut pe această cale rolul important al Statelor Unite în eforturile de întărire a Flancului Estic. Creșterea prezenței militare americane pe teritoriul României reprezintă o garanție a angajamentului Statelor Unite de a proteja fiecare centimetru de teritoriu aliat.”