Germania: Cererea Ferma de ULTIMA ORA a lui Scholz fata de Romania pentru Aderare la Schengen

Germania Cererea Ferma ULTIMA ORA Scholz fata Romania Aderare Schengen

Germania anunta, prin intermediul cancelarului Olaf Scholz, ce masuri foarte importante este dispusa sa puna in aplicare la ora actuala in Uniunea Europeana, iar asta pentru ca liderul de la Berlin este pregatit sa respecte deciziile luate de ministri de interne din UE cu privire la migratie si reforma sisteului de azil.

Germania cere ca tarile de la granitele Uniunii Europene, inclusiv Romania, sa participe activ la protejarea teritoriului intern prin depistarea si inregistrarea migrantilor care vor sa ajunga pe teritoriul UE, inclusiv in Schengen, si sa le ofere optiunea de a depune cereri de azil, eventual sa ii tina acolo pana cand un raspuns e dat de statul solicitant.

Germania cere deasemenea solidaritate de la alte state UE, pentru ca povara aceasta sa nu cada doar pe umerii statelor de frontiera, ca Romania, deoarece ele nu pot face fata singure unui aflux de migranti, Olaf Scholz spunand ca protejarea granitelor UE este o misiune care poate fi indeplinita cu succes doar prin solidaritate europeana.

“Sunt foarte bucuros de decizia pe care au luat-o miniștrii de interne. Aceasta este o mare descoperire. Pentru că acolo s-a convenit un mecanism de solidaritate de care noi, în Europa, am fi avut nevoie de mult timp. Înseamnă că statele care au frontiere externe în UE își fac partea lor, că îi înregistrează pe cei care vin și le oferă posibilitatea de a depune cereri.

În același timp, înseamnă că într-un asemenea mecanism de solidaritate ne asumăm în mod firesc responsabilitatea pentru unii dintre refugiați, pentru ca totul să nu rămână la statele de frontieră. Cu toții avem responsabilitatea de a ne asigura că persoanele aflate în primejdie nu se îneacă.”