Aderarea la Uniunea Europeana, Anuntul lui Volodimir Zelenski pentru Ucrainieni

Aderarea Uniunea Europeana Anuntul Volodimir Zelenski Ucrainieni

Volodimir Zelenski vorbeste despre aderarea la Uniunea Europeana, ucrainienii din intreaga tara fiind inforamti in legatura cu ceea ce se intampla la ora actuala, iar asta pentru ca guvernul de la Kiev ia o multitudine de masuri pentru a se asigura ca acest obiectiv este indeplinit.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre constantele atacuri rusesti care sunt derulate in mod constant impotriva diverselor teritorii ale Ucrainei, si care produc foarte multe victime, atat in randul civililor, cat si in randul soldatilor, din ambele tabere.

“Ucraina influențează puterea Europei – acesta este un fapt. Și anul acesta, pe baza acestui fapt și a altor fapte similare, este timpul să consolidăm unitatea în Europa – în special, începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Sunt recunoscător tuturor celor care lucrează pentru Ucraina, ucrainenii, care păstrează și creează noi locuri de muncă, care plătesc taxe și care deja se pregătesc pentru recuperarea noastră – pentru programul de transformare pe scară largă al Ucrainei, pe care cu siguranță îl vom implementa după victoria noastră.

Și, desigur, soldații noștri, apărarea noastră. Mulțumesc tuturor celor care ne protejează țara! Mulțumim tuturor celor care se află în prezent în luptă, care ne-au dat cea mai bună veste astăzi – despre avansarea pozițiilor ucrainene. Felicitari voua, eroii nostri! Mulțumim tuturor celor din lume care ne ajută cu adevărat! Glorie Ucrainei!

Mii și mii de soldați noștri s-au remarcat în luptele împotriva invadatorilor. În fiecare zi reușim în prima linie datorită soldaților noștri eroici și, bineînțeles, datorită sprijinului partenerilor noștri.

În fiecare zi, soldații noștri resping asalturile rusești, pas cu pas ne eliberează pământul și oamenii. În fiecare zi, slăbim Rusia – așa cum ar trebui să fie pentru a fi în siguranță pentru lume.

Soldați ucraineni, toți oamenii noștri frumoși merită cu adevărat cele mai înalte onoruri. Milioane de oameni luptă și lucrează pentru libertatea noastră, libertatea pe care o împărtășim cu voi – nu numai ucraineană, ci și toate națiunile libere. Sunt sigur că ne vom păstra libertatea.

Iar premiul Chatham House pentru Ucraina este o altă dovadă că lumea crede în Ucraina, crede în ucraineni, crede în victoria noastră.”