Mesajul lui Volodimir Zelenski la 1 An de la Eliberarea Insulei Serpilor

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj oficial la aniversarea de 1 an din momentul in care a fost eliberata Insula Serbilor de sub ocupatia ruseasca, un eveniment extrem de important in contextul intregului razboi dintre Rusia si Ucraina.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre eroismul de care au dat dovada cei care au aparat si apoi eliberat Insula Serpilor, un teritoriu devenit legendar in urma atacului rusesc in baza caruia a fost ocupata initiat de catre armata trimisa de Moscova.

“Astăzi este prima aniversare de la eliberarea insulei Snake de sub invadatorii ruși. Este una dintre victoriile noastre majore. Amintiți-vă, anul trecut, în primăvară, nimeni nu se aștepta de la Ucraina că vom putea implementa, în special, această sarcină fundamentală de apărare – de a asigura securitatea Insulei Snake și, prin urmare, a unei părți semnificative a zonei de apă Mării Negre.

Dar soldații noștri au făcut-o. Teroriștii ruși aveau nevoie de Insula Serpilor pentru a distruge întregul sud al țării noastre, frumoasa noastră Odesa și alte orașe. Soldații noștri i-au oprit și i-au alungat din Insula Șerpilor. Ucraina și ucrainenii sunt mult mai puternici decât crede oricine despre noi.

Sunt recunoscător tuturor celor care au eliberat Snake Island! Informațiile Apărării, împreună cu alte elemente ale Forțelor de Apărare și Securitate ale țării noastre, au condus această operațiune. Defense Intelligence și unitatea specială SSU Alpha, Forțele Navale și aviația armată a Comandamentului Forțelor Terestre, aviația Forțelor Aeriene și puternicii noștri grăniceri. Mulțumesc!

Și ne vom aminti mereu de eroii noștri, de soldații noștri, care și-au dat viața de dragul acestei victorii ucrainene. Printre cei ale căror nume pot fi menționate acum… Luptători de Informații Apărare – Ruslan Popov, Erou al Ucrainei, căpitan de gradul I; Oleh Zaitsev, Erou al Ucrainei, sublocotenent; Vitaliy Ihnatenko, Erou al Ucrainei, soldat.

Luptători SSU Alpha – Volodymyr Kyseliov, Erou al Ucrainei, căpitan; Oleksandr Krykunenko, Erou al Ucrainei, maior. Militari ai Marinei – Ihor Bedzai, Erou al Ucrainei, colonel; precum și Mykhailo Zaremba, maior; Serhiy Muschytsky, căpitan; Yuriy Pyroh, sergent de stat major. Veșnică amintire! Veșnică amintire și slavă tuturor celor care și-au dat viața pentru ca frumoasa noastră Ucraina să trăiască! Glorie Ucrainei!