Spania: Hotararea Oficiala de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Spania Hotararea Oficiala ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Bulgariei Schengen

Spania, care a preluat presidintia Consiliului Uniunii Europene la data de 1 iulie 2023, anunta in mod oficial hotararea sa privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, iar asta pentru ca guvernul de la Madrid, a lui Pedro Sanchez, anunta ca aceasta este una dintre prioritatile pe care aceasta presidintie urmeaza sa le aiba in urmatoarele 6 luni de zile.

Spania listeaza aceasta prioritate printre toate cele pe care se va concentra in urmatoarele 6 luni de zile, in cadrul presidintiei Consiliului Uniunii Europene, diversi membri ai guvernului lui Pedro Sanchez afirmand ca aderarea Romaniei la Schengen este sustinuta de la Madrid, si ca se va lucra la realizarea sa, dupa 1 iulie 2023.

Spania poate ajuta substantial Romania sa adere la Schengen in 2023, mai ales ca are acum puterea de a pune subiectul aderarii pe ordinea de zi a Consiliilor JAI, iar zvonurile recente privind aderarea in 2023 pe partea de trafic aerian, si din 2024 pe partea de trafic rutier, ar putea avea o baza reala, cel putin conform hotararii anuntate de catre guvernul spaniol.

“De asemenea, trebuie să protejăm spațiul Schengen ca una dintre cele mai mari succese ale integrării europene, încorporând spre România și Bulgaria. Acest lucru ar trebui să meargă mână în mână cu asigurarea a spațiu liber fără frontiere interne, lucrând cu un management umană, responsabilă, susținătoare și eficientă a fluxurilor migratorii și solicitanții de azil.

Vom lucra pentru a îmbunătăți în continuare funcţionarea spaţiului Schengen ca zona de libera circulatie fara controale la frontierele interne, precum si pentru promovează managementul inteligent și sigur mobilitate transfrontalieră exterioare. Se va încerca să finalizeze negocieri în vederea constituirii finală şi completă a României şi Bulgariei spre spațiul Schengen.”