Italia: Actiuni de ULTIMA ORA Luate de Meloni, cu Impact IMPORTANT pentru Romania, Schengen

Italia Actiuni ULTIMA ORA Luate Meloni Impact IMPORTANT Romania schengen

Italia nu cedeaza foarte usor, astfel ca Giorgia Meloni a decis sa actioneze de una singura, in fata diviziunilor care exista un Uniunea Europeana, astfel ca in cursul acestei dimineti s-a intalnit cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, pentru a discuta despre situatia pactului privind reforma sistemului de azil pentru UE si Schengen.

Italia vrea ca aceasta reforma sa aiba loc cat mai rapid, si granitele Uniunii Europene sa fie protejate mai bine, inclusiv de catre Romania, a carei aderare la Schengen depinde intr-o mare masura de acest pact, insa Polonia a refuzat la cel mai recent Consiliu European sa-l semneze, astfel ca Giorgia Meloni cauta sa intoarca aceasta decizie.

Italia are probleme foarte mari din cauza migratiei ilegale, iar asta pentru ca in prima jumatate a acestui an au ajuns pe tarmurile sale un numar extrem de mare de oameni, insa Polonia blocheaza rezolvarea situatiei pentru ca nu vrea sa primeasca noi migranti, si aderarea Romaniei la Schengen ramane “in aer” in fata neintelegerilor dintre tarile din cadrul Schengen.

“Summitul dintre Giorgia Meloni și premierul polonez Mateusz Morawiecki va aborda toate problemele cele mai spinoase pentru conservatorii europeni. Astăzi Meloni va avea ocazia să înțeleagă mai profund ce a mers prost în cele două zile de la Bruxelles, înțeleg unde două țări guvernate de aceeași orientare politică nu au reușit să găsească un punct de acord.

Țările noastre au în desfășurare consultări politice în contextul provocărilor europene de securitate. Un aspect important este garantarea protecției frontierelor externe ale Uniunii Europene, atât terestre, cât și maritime, începând de la Marea Mediterană. Prin urmare, este important ca țările să coopereze și să-și împărtășească experiențele în acest domeniu.”