Ministerul Apararii: Noi Anunturi privind Armata Romana, ce Transmit Autoritatile Romanilor

Ministerul Apararii Noi Anunturi Armata Romana Transmit Autoritatile Romanilor

Ministerul Apararii transmite prin noi anunturi despre Armata Romana, informatii cu privire la actiunile recente la care au participat fie soldatii sai, fie ofiterii in rezerva, primul vizand o competitie internationala din Germania, la care au participat cei din urma in mai multe echipe, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea si despre arborarea Drapelului de identificare a Garnizoanei Bucuresti pe Varful Moldoveanu, iar la final despre masurile uate din anul 2021 pentru rezervistii voluntari, astfel incat statutul lor sa fie imbunatatit, ele fiind oferite in contextul noilor masuri luate de Statul Major recent.

“AORR la International Military Shooting Competition 2023 – Germania, Bruchsal. Competitia Cupa Rezervistilor Bruchsal din Germania cea de-a 49 editie. Aceasta a avut urmatoarele probe: pusca de asalt Heckler and Koch 5,56 mm de la 100 de m, 5 cartuse din picioare si 5 cartuse din pozitia genunchi. La aceasta proba daca exista un competitor care are punctajul maxim de 10 puncte, se va mai trage pentru un puctaj in plus, la pusca cu aer comprimat de 3 focuri de la 5 m.

Aruncarea cu grenada in fereastra (10 puncte) si usa (5 puncte) de la 15 m, fiecare competitor cate 5 aruncari. Si aici daca unul din competitori are o aruncare in fereastra si una in usa, isi va putea completa punctajul prin tragerea la pusca cu aer comprimat, de 3 focuri. Mitraliera MG3 de la 25 m 15 focuri in 3 tinte cu cerc. 

În contextul sărbătoririi Zilei Comandamentului Garnizoanei București, în data de 1 Iulie 2023, o echipă de militari din cadrul unității a arborat Drapelul de identificare pe cel mai înalt vârf al țării, Vf Moldoveanu. Pentru îndeplinirea obiectivului au escaladat Vf. Viștea Mare și Vf. Galbena din Masivul Făgăraș. La mulți ani, Comandamentul Garnizoanei București!

Începând cu anul 2021, Statutul rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit, principalele beneficii asigurate fiind: remuneraţie acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, în cuantum de 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut; indemnizație de instalare – compusă din solda de funcţie, gradații, solda de comandă și solda de grad.

Eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării sau nefinalizării contractului; eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate; crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.”