Sorin Grindeanu: Anunturile Proiectelor de ULTIMA ORA pentru Autostrazi si Drumuri in Romania

Sorin Grindeanu Anunturile Proiectelor ULTIMA ORA Autostrazi Drumuri Romania

Sorin Grindeanu a facut in mod oficial anunturi privind proiectele de ultima ora pentru autostrazi si drumuri in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre faptul ca a fost emis un Ordin de Incepere a lucrarilor pentru Centura Timisoara Sud, aceasta urmand a fi finalizata in cursul urmatoarelor 12 luni.

Sorin Grindeanu vorbeste deasemenea mai jos si despre Aeroportul International din Timisoara, careste finalizat in proportie de 32%, podul de la Braila, care a fost inaugurat saptamana aceasta, si pe care se poate circula, iar in final aduce in atentia noastra Autostrada A1, un contract cu o companie italiana putand fi reziliat curand.

“Astăzi, la Timișoara, am anunțat stadiul principalelor proiecte din zona Banatului, pe toate tipurile de infrastructură mare: A fost emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura Timișoara Sud. Termenul de finalizare este de 12 luni  În următoarele 2 săptămâni, pe Lotul Marginea- Holdea (secțiunea lipsă a Autostrăzii Lugoj-Deva) compania finalizează proiectarea. Termenul contractual: noiembrie 2023. Studiul de Fezabilitate pentru Centura Vest (4 benzi): termenul de finalizare- octombrie 2023, Autostrada Timișoara- Moravița: termenul de finalizare pentru Studiul de Fezabilitate este noiembrie 2023.

Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timişoara: stadiul de execuție la terminalul nou este de 32%. Calea ferată Lugoj-Timișoara Est (lotul 2): proiectul se apropie de finalizare. Calea Ferată Ronaț Triaj-Arad (lotul 4): luna viitoare intră în execuție.  Săptămâna viitoare va fi lansată licitația pentru Calea Ferată care va asigura legătură între Gara Timișoara Est și Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara.

Prima legătură rutieră din istoria României între Tulcea și Brăila a fost deschisă astăzi! Podul suspendat de la Brăila va asigura dezvoltarea economică a zonei, va contribui la menținerea și la crearea de noi locuri de muncă, dar și de oportunități de #investiții! Podul suspendat de la Brăila se deschide astăzi circulației!

Această investiție este un nou pas pentru consolidarea rolului strategic și economic al României. Autostrada A1: Todini mai are o lună, iar dacă nu se văd progrese contractul va fi reziliat. Există o perioadă de aprox. o lună pentru a vedea progres pe descărcarea de pe Autostrada A1 de la Sânandrei. Ei și-au descentralizat în ultima perioadă foarte multe lucrări,.

Au făcut contracte cu foarte multe companii care au venit să le declare la DRDP (n.r Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara) sau la CNAIR, să vedem dacă în următoarea lună există progres vizibil și totți acești subcontractori declarați vor face treabă. Dacă nu, intrăm pe scenariul pe care l-am avut pe Centura de Sud (n.r contractul reziliat cu Tirrena Scavi).”