Spania: Cererea Oficiala de ULTIMA ORA a UE care Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Spania Cererea Oficiala ULTIMA ORA UE Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Spania este in centrul unei cereri oficiale de ultima ora, pe care Comisia Europeana o face prin intermediul comisarului pentru afaceri interne, Ylva Johansson, ea spunandu-le politicienilor spanioli sa incheie pactul privind migratia si reforma sistemului de azil, iar asta va facilita intr-o mare masura inclusiv aderarea Romaniei.

Spania a anuntat in mod oficial ca sustine aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, deci nu exista dubii cu privire la planurile pe care le are, insa pentru ca acest lucru sa se intample, e nevoie de incheierea rapida a pactului privind migratia, lucru care nu stim in ce masura ar urma sa se intample anul acesta.

Spania depune eforturi foarte serioase pentru ca acest pact sa fie incheiat, iar Comisia Europeana vrea ca un acord sa fie semnat pana in 2024, ceea ce ar facilita si aderarea Romaniei la Schengen, dar tari precum Austria, Polonia si Ungaria, boicoteaza acest proces, aparent din aceleasi motive, dar in spatele lor stau, desigur, alte interese ale guvernelor fiecareia.

“Salut mesajul secretarului de stat spaniol privind progresele bune pe care le face președinția spaniolă. Vă rog pe toți să profitați de ocazia de a ajunge la un acord (cu privire la Pactul privind migrația) în acest mandat. Numai printr-o abordare cuprinzătoare, prevenirea plecărilor neregulate, combaterea contrabandiștilor, îmbunătățirea căilor legale, colaborarea strânsă cu țările de origine și de tranzit.

Putem gestiona migrația în siguranță și eficient. Și, desigur, avem nevoie de un acord asupra pactului. Facem progrese bune. Instituțiile europene au convenit în septembrie anul trecut asupra unei foi de parcurs pentru a încerca închiderea Pactului european privind migrația și azilul înainte de sfârșitul legislaturii, în primul semestru al anului 2024.”