Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Promisiunea pentru Scoli si Profesori Indeplinita de Guvernul Romaniei!

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Promisiunea Scoli Profesori Indeplinita Guvernul Romaniei

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial promisiunea foarte importanta care a fost facuta de catre Guvernul Romaniei pentru profesorii din scolile tarii, si care a fost indeplinita in mod oficial, iar asta pentru ca astazi a fost virat primul salariu majorat al cadrelor didactice care au facut greva pentru a-l obtine.

Ministrul Educatiei explica mai jos care a fost majorarea acordata de catre Guvernul Romaniei incepand de astazi pentru profesorii din tara, Ligia Deca explicand in mod oficial mai jos ce importanta au majorarile salariale, dar vorbind in acelasi timp si de Germania, plus sistemul de invatamant dual de acolo.

“Promisiunea a fost onorată: începând de astăzi, cadrele didactice din România primesc salariile majorate! Primul salariu majorat a fost virat chiar astăzi în contul angajaților din sistemul de învățământ. Demersul a fost posibil în urma OUG adoptate de Guvern, prin care este acordată o creștere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic (1.300 lei brut pentru fiecare funcție didactică, indiferent de vechime sau de grad).

Majorările salariale reprezintă încă o dovadă a faptului că rolul cadrelor didactice este unul deosebit de important pentru un sistem educațional de calitate. Eu voi face tot ce ține de mine pentru a susține profesorii din România. Le mulțumesc cadrelor didactice pentru implicare și pentru că reprezintă modele pentru elevii noștri! Germania reprezintă o sursă de inspirație pentru noi în ceea ce privește învățământul dual.

Am avut oportunitatea de a vizita Staatliche Berufsschule Nikolaus-Lehner-Schule, un exemplu în privința modului în care teoria și practica se îmbină. M-au impresionat sălile de clasă integrate, pentru că permit desfășurarea, în același spațiu, a activităților teoretice și practice. Cursurile de acest tip de la Staatliche Berufsschule Nikolaus-Lehner-Schule sunt dedicate unor grupuri relativ reduse ca număr de elevi, iar în cadrul acestora elevii lucrează împreună și sunt învățați să gândească orientat către soluții.

Pe scurt, acest tip de învățământ dual asigură copiilor o dezvoltare profesională, cognitivă și emoțională sănătoasă. Această vizită m-a motivat mai mult să sprijin dezvoltarea învățământului dual în România. Am discutat, în cadrul vizitei, despre un parteneriat ce vizează schimburi de experiență între România și Germania în acest sens.

De altfel, prin apelul dedicat învățământului dual, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vom avea consorții regionale pentru învățământ dual în toate regiunile de dezvoltare ale României. De asemenea, prin extinderea învățământului dual și la nivel universitar, cuprinsă în pachetul de legi ale învățământului „România Educată”, tinerii din România au oportunitatea de a urma o rută profesională completă în acest domeniu.”