Austria: ULTIMA ORA, Anunturile lui Karl Nehammer pentru Germania, Schengen si Romania

Austria ULTIMA ORA Anunturile Karl Nehammer Germania Schengen Romania

Austria continua seria anunturilor foarte importante cu privire la viitorul Spatiului Schengen, iar de aceasta data Karl Nehammer isi concentreaza atentia pe Germania, o vizita facuta la granita cu statul bavarez aducand o serie de declaratii cu privire la masurile necesare pentru protejarea mai eficienta a granitelor ambelor tari, dar cu ajutorul altor tari din UE.

Austria cere eforturi de consolidare a protectiei granitelor Uniunii Europene, pentru ca oamenii care traiesc in UE sa se simta in siguranta, iar pentru ca acest lucru sa se intample, Karl Nehammer spune ca e nevoie de implicarea activa a politiei, si blocarea activitatilor crimei organizate pe rutele de tranzit, Romania putand juca un rol esential pe viitor.

Austria si Germania coopereaza intens pentru protejarea granitelor Uniunii Europene, si implicit ale Schengen, de migratia ilegala, arestand anual foarte multi traficanti de persoane, insa este nevoie de implicarea tarilor de granita, ca Romania, pentru ca migrantii ilegali sa nu ajunga pe teritoriul UE, aderarea depinzand intr-o mare masura de fluxul de migranti catre spatiul comunitar.

“Oamenii au dreptul la siguranță într-un loc în care siguranța este dată în cel mai adevărat sens al cuvântului. Eforturi de consolidare a protecției frontierelor UE. Pentru siguranța oamenilor, însă, aceasta trebuie să fie însoțită de activități de poliție, cum ar fi cea a poliției de imigrare și de frontieră, care ia măsuri împotriva crimei organizate pe rutele de tranzit prin Austria Superioară.

Dacă protecția frontierei externe nu funcționează, atunci nu există securitate fără controale. Austria nu este un loc de odihnă pentru traficanții de droguri, traficanții de persoane și clanurile criminale. La urmărirea persoanelor și a traficanților de droguri, este necesară și urmărirea transfrontalieră.”