Ministrul Energiei: Anunturi IMPORTANTE privind Hidroelectrica, Masurile Luate in Mod Oficial!

Ministrul Energiei Anunturi IMPORTANTE Hidroelectrica Masurile Luate Mod Oficial

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le vorbeste milioanelor de romani din intreaga tara despre masurile oficiale luate in legatura cu Hidroelectrica, iar asta pentru ca binecunoscuta companie de stat a fost listata la bursa saptamana aceasta, iar ministrul PNL a fost prezent pentru a suna clopotelul de deschidere al BVB.

Ministrul Energiei a facut deasemenea si o vizita la Centrala Hidroelectrica Vidraru, care a fost construita in anii ’60, ea fiind una dintre cele mai importante surse de energie regenerabila a Romaniei, cu o capacitate de 220 MW, iar mai jos aveti toate detaliile transmise de catre el pentru toti romanii.

“Am fost la Centrala Hidroelectrică Vidraru. Construită în anii ’60 și finalizată în 5 ani și jumătate, centrala reprezintă una dintre cele mai importante surse de energie regenerabilă ale țării noastre (220 MW). Am avut șansa de a vizita centrala și am înțeles importanța acesteia pentru securitatea energetică a țării noastre. Am fost impresionat de fiabilitatea demonstrată și de grija oamenilor de aici pentru prezentul și viitorul energetic al României.

Am încredere că până la finalul anului poate fi semnat contractul pentru retehnologizarea mult-așteptată a acestui obiectiv strategic. De asemenea, alături de ministrul justiției, Alina Gorghiu, am participat la Trofeul Energeticianului. Această competiție, care aduce cei profesioniști de top, este o ocazie unică de a recunoaște și aprecia contribuția acestora la dezvoltarea sectorului energetic al țării noastre.

Am avut oportunitatea de a interacționa cu echipele participante și le-am lansat provocarea de a ținti cât mai sus. Hidroelectrica, astăzi evaluată la aproape 10 miliarde de euro, este rezultatul muncii unei echipe remarcabile. Voi continua să susțin eforturile noastre de a investi în infrastructura energetică, de a promova inovarea și de a dezvolta resursele regenerabile ale țării noastre. Împreună construim România Viitorului.

Azi a sunat clopoțelul, după o așteptare de peste 10 ani! Hidroelectrica debutează pe Bursa de Valori București, în urma celui mai mare IPO din istoria României. Și al treilea cel mai mare din lume în ultimul an. Este o triplă celebrare. Prima: pentru Hidroelectrica, compania-fanion a sistemului energetic românesc, înseamnă acces la capital pentru investiții, reguli de guvernanță corporativă stricte și moderne și o declarație de asumare și curaj.

Avem în plan proiecte ambițioase în domeniul energiilor din surse regenerabile și pentru echilibrarea sistemului energetic național — prioritate strategică zero. A doua celebrare: pentru Bursa de Valori București, care devine a treia cea mai importantă din toată regiunea, după polonezi și austrieci. România a ținut mult ca Hidroelectrica să se listeze doar la București și bine a făcut.”