Grecia: Anuntul de URGENTA al Guvernului de la Atena, cum este Romania Afectata!

Grecia Anuntul URGENTA Guvernului Atena cum Romania Afectata

Grecia lanseaza un anunt de urgenta pentru toata Europa la ora actuala, iar asta deoarece direct de la guvenrul de la Atena vine un avertisment, prin vocea ministrului Dimitris Kairidis, care supravegheaza migratia in tara, el afirmand ca daca nu se implica in curand Comisia Europeana, tragediile pe mare vor continua, din pacate.

Grecia a fost recent implicata intr-un scandal dupa moartea a sute de migranti pe mare intr-o barca scufundata aproape de tarmurile sale, iar acum tara cere implicarea Comisiei Europene pentru a opri transportul migrantilor din Libia catre Europa, sustinand si lansarea unei noi operatiuni Sophia, pentru a impiedica migrantii ilegali sa ajunga in UE.

Grecia cere de urgenta ajutorul Comisiei Europene pentru a proteja granitele uniunii, dar si ale Schengen, ceva ce n-ar trebui sa fie o surpriza, iar cum aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o mare masura de migratia ilegala catre Uniunea Europeana, cererile facute de catre greci ar trebui sa fie luate foart ein serios de toate tarile.

“Aceste tragedii vor continua să se întâmple dacă nu oprim plecările din Libia. Vor exista, din păcate, cazuri în care pur și simplu va fi imposibil să salvezi întotdeauna viața umană. Susținem lansarea unei „Operațiuni Sophia-plus” pentru a distruge rutele de contrabandă de migranți din Libia.

Navele UE ar urma să staționeze în apele teritoriale libiene cu acordul guvernului local, ceea ce sper că îl va accepta. Dacă cineva este găsit vinovat, vor exista consecințe. Dar deocamdată nu ar trebui să ne plecăm în fața presiunii politice. Ungaria și Polonia nu vor Frontex și au votat împotriva pactului privind migrația și azilul. Am fost statul swing pentru a trece pactul peste linie.”