Ministrul Mediului: 3 Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA privind Romania, Razboiul si Canicula

Ministrul Mediului 3 Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Romania Razboiul Canicula

Ministrul Mediului a facut 3 anunturi foarte importante pentru Romania, ele avand in centru razboiul din Ucraina, Romania, dar si canicula, in primul caz Mircea Fechet aducand in atentia oamenilor intalnirea pe care a avut-o cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, discutand despre situatia actuala.

Ministrul Mediului vorbeste despre participarea la Forumul Politic la Nivel Inalt privind Dezvoltarea Durabila, din New York, dar si despre faptul ca iulie ar urma sa fie cea mai “fierbinte” vara din istorie, daca in urmatoarele zile se vor inregistra temperaturi la fel de mari precum in cursul zilelor anterioare.

“M-am bucurat să mă întâlnesc cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Preocuparea noastră nu este doar legată de impactul de mediu pe care îl provoacă agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, ci și de situația specifică de la Marea Neagră, în contextul distrugerii barajului Kahovka. Avem în vedere cu precădere afectarea ecosistemelor și a biodiversității din această zonă.

Recent, am avut și mai multe convorbiri telefonice cu ministrul Mediului din Ucraina, Ruslan Strilets. Păstrăm un dialog permanent și deschis cu Ucraina pe probleme de mediu și ne asigurăm că avem un plan de acțiune clar și coerent, în caz de necesitate. În contextul sprijinului foarte ferm al Uniunii Europene și al NATO pentru Ucraina, mi-am exprimat convingerea că Ucraina va ieși victorioasă, pentru a-și construi un viitor mai bun, în pace.

Particip, zilele acestea, la Forumul Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă, de la New York, organizat sub auspiciile Consiliului Economic și Social al ONU. Discuțiile de la această reuniune abordează nevoia urgentă de acțiuni pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Am susținut în cadrul intervenției mele că România a luat măsuri concrete pentru punerea în aplicare a acestor obiective și integrarea Agendei 2030 în contextul său național.

În acest sens, pentru a asigura o abordare integrată, coerența politicii are un rol cheie în acest demers, iar politicile naționale legate de dezvoltare trebuie să se bazeze pe realitățile și nevoile comunităților locale și ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla întocmai și în țara noastră.

În istoria măsurilor pe care le face ANM, suntem pe locul 3, au fost puțini ani mai călduroși decât acesta. Dar dacă acest trend se menține și dacă ne va lovi un al treilea val de căldură, începând de sâmbătă, avem toate șansele ca luna iulie a acestui an să devină cea mai călduroasă lună iulie pe care am trăit-o vreodată.”