Germania: Probleme Grave care URGENTEAZA Masurile ce Ajuta Romania sa Adere la Schengen

Germania Probleme Grave URGENTEAZA Masurile Ajuta Romania Adere Schengen

Germania se confrunta cu o serie de probleme noi si foarte serioase, care urgenteaza masurile ce trebuie adoptate la ora actuala in Uniunea Europeana, si care ajuta inclusiv la aderarea Romaniei la Schengen, iar desigur ca vorbim cresterea numarului de migranti care intra in tara, de aceasta data pe ruta care trece prin Belarus si Polonia.

Germania a inregistrat in S1 2023 cu 56% mai multe intrari ilegale, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2022, si aproape cat in tot anul 2021, deci vorbim despre o problema tot mai serioasa care afecteaza Spatiul Schengen, fiind de asteptat ca numarul sa creasca si mai mult pana in decembrie, cum s-a intamplat in 2022.

Germania vrea sa incheie mai repede pactul privind migratia si azilul, pentru a nu mai fi o tara atat de atractiva pentru migranti, dorind in acelasi timp si intarirea pazei granitelor externe ale Uniunii Europene, pentru ca numarul celor intrati ilegal sa se reduca, iar aderarea Romaniei depinde intr-o foarte mare masura de asta.

“În prima jumătate a anului, numărul intrărilor neautorizate în Germania a crescut semnificativ. După cum a anunțat vineri poliția federală, a numărat 45.338 de cazuri din ianuarie până în iunie. Aceasta a fost 16.214 intrări sau cu 56 la sută mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Pentru întregul an 2022, numărul a fost de 91.986.

Anul trecut, 68 la sută din toate cazurile au fost înregistrate în a doua jumătate a anului. Un număr tot mai mare de sosiri prin așa-numita rută Belarus, care duce la Brandenburg și Saxonia prin Polonia, a fost raportat recent. Ambele state federale au cerut controale staționare la frontieră în primăvară, pe care ministrul federal de interne Nancy Faeser le-a respins. conform Welt.”