Ministrul Sanatatii transmite 3 noi anunturi de ultim moment pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece Alexandru Rafila vrea sa le puna in vedere romanilor faptul ca a intrat in linie dreapta constructia Centrului pentru Mari Arsi de la Timisoara, 60 de milioane de euro fiind investiti in primul centru de acest gen din Romania.
Ministrul Sanatatii transmite un mesaj important si participantilor concursurilor de admitere in domeniul medical, Alexandru RAfila vorbind deasemenea si despre numarul de romani care fumeaza diverse produse care contin tutun, iar mai jos aveti toate informatiile relevante cu privire la asta.
“Mesajul Ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, pentru participanții la concursurile de admitere din domeniul medical din întreaga țară: “Interesul pentru practicarea profesiunii în domeniul Sănătății este necesar pentru asigurarea resurselor umane din domeniu. Dincolo de interes, trebuie să existe multă muncă și vocație pentru ajutorarea și îngrijirea pacienților, iar aceste calități se câștigă în timpul educației universitare, împreună și de la cadrele didactice ale Universităților și Facultăților de Medicină.
Mult succes participanților la concursurile de admitere din domeniul medical din întreaga țară!” Construcția Centrului pentru Mari Arși din Timișoara, în linie dreaptă! 60 de milioane de euro pentru construcția primului Centru de Arși Gravi, prin proiectul Ministerului Sănătății cu experții Băncii Mondiale. Noul centru cuprinde: 12 paturi pentru pacienții critici cu arsuri severe, 6 paturi pentru terapie intensivă intermediară destinată pacienților cu arsuri.
Unitate de primire a urgențelor, terapie intensivă și bloc operator. Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: “Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”.
Conform cifrelor Raportului OECD/EU 2022, Health at a Glance 2022, adulții care folosesc zilnic sau ocazional țigări electronice sau dispozitive electronice similare au reprezentat în anul 2019 aproximativ 2% din totalul populației. Conform unui studiu INS, un procent de 19% din populația adultă fumează țigări electronice sau dispozitive electronice.
În România, peste 43.600 de români au murit în 2019 din cauza unei boli cauzate de fumat, conform Raportului de țară al OMS publicat în anul 2023. Dintre aceste decese, aproape 21 000 sunt în urma bolilor cardiovasculare cauzate de tutun și peste 15 000 în urma bolilor oncologice, restul prin boli respiratorii.”