Germania: Deciziile Oficiale de ULTIMA ORA in UE care Faciliteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Deciziile Oficiale ULTIMA ORA UE Faciliteaza Aderarea Romaniei Schengen

Germania este o sustinatoare declarata a aderarii Romaniei la Schengen, iar in cursul zilelor trecute au fost anuntate decizii oficiale foarte importante, care vor facilita aderarea mai rapida a tarii noastre, si asta pentru ca presedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a confirmat oficial faptul ca noi acorduri vor fi incheiate pentru reducerea migratiei ilegale.

Germania nu este singurul promotor al aderarii Romaniei la Schengen, insa declaratiile au fost facute in cadrul unei intalniri oficiale, care a avut loc in compania lui Markus Soder, iar Von der Leyen vrea acorduri noi cu tarile din Balcanii de Vest pentru a reduce si mai mult tranzitul migrantilor catre tarile Schengen in cursul anului 2023, si nu numai.

Germania sustine prin Olaf Scholz aderarea Romaniei la Schengen, insa masurile luate pana acum in Balcanii de Vest au redus migratia ilegala cu 25% in primele luni din 2023, iar Comisia Europeana spera ca noi acorduri cu tarile din regiune vor genera reduceri si mai mari ale migrantilor care tranziteaza aceste regiuni catre Schengen.

“Trebuie să lucram mai strâns cu țările de origine și cu țările de tranzit. Pe de altă parte, migrația neregulată în regiunea mediteraneană a crescut semnificativ. Trebuie să investim mai mult în stabilizarea economiei lor și să luptăm mai consecvent împotriva criminalității organizate a traficanților de persoane și a traficanților de persoane.

În acest context, este importanta și cooperarea dintre Comisia UE și țările din Balcanii de Vest. Acest lucru a făcut posibilă reducerea intrării neautorizate pe teritoriul european cu aproximativ 25 la sută în ultimele șase luni. În ultimii ani, mulți refugiați din Africa de Nord au ales ruta către Europa prin Balcani pentru a evita traversarea periculoasă a Mării Mediterane.”