Ministrul Apararii: Dezvaluiri de ULTIMA ORA despre Armata Romana, NATO, Ajutorul dat Ucrainei!

Ministrul Apararii Dezvaluiri ULTIMA ORA Armata Romana NATO Ajutorul dat Ucrainei

Ministrul Apararii a facut in mod oficial o serie de dezvaluiri de ultima ora cu privire la Armata Romana, NATO, dar si ajutorul dat Ucrainei de catre guvernul de la Bucuresti, Angel Tîlvăr explicand rolul pe care tara noastra l-a avut si il are in continuare in plin razboi in Ucraina, efectele fiind extrem de serioase.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos cat de important este rolul Armatei Romane in monitorizarea situatiei din Ucraina, inclusiv cand vine vorba despre recentul atac de langa Galati, Angel Tîlvăr punand deasemenea accent pe ceea ce trebuie sa faca Romania in continuare pentru a ajuta tara noastra vecina.

“Am facut ceea ce facem de multa vreme, adica datoria, ca parte a celei mai puternice aliante militare din istoria omenirii, NATO. Romania face parte din arhitectura de asigurare a securitatii cetatenilor aliantei, Romania aflandu-se in proximitatea acestei zone de conflict. Daca pana acum stirile legate de confruntare, de agresivitatea Rusiei, veneau din zone aflate la o distanta mare, de data aceasta Rusia a atacat facilitati portuare ale Ucrainei aflate in proximitatea Romaniei.

Noi am monitorizat in toata aceasta perioada lucrurile, si impreuna cu aliatii nostri, o facem in continuare. Asa cum am spus, este vorba despre masuri de supraveghere care ne permit sa stim ce se intampla in timp real, si in felul acesta, impreuna cu aliatii, sa ne adaptam comportamentul in raport cu intentiile si cu cerintele noastre de aparare.

Avem capabilitatile tehnologice si militare prin care sa putem face distinctia dintre un act de agresiune si un element incidental, accidental. In functie de aceasta, si evidentiez importanta planurilor regionale adoptate la Vilnius, ele avand in vedere toate posibilitatile care pot aparea din punct de vedere politico-militar, strategic, si suntem acoperiti in orice situtie, impreuna cu aliatii nostri, pentru a lua deciziile care se impun.

Inca de la inceput, Romania pe langa faptul ca a condamnat agresiunea ilegala si neprovocata a unei tari suverane de catre Rusia, noi din punct de vedere umanitar am permis tranzitul a peste 2.5 milioane de ucrainieni, ceea ce nu este foarte putin. Romania a creat posibilitatea ca toti dintre cei care au decis sa ramana in tara, sa poata lucra, sa poata studia, sa poata beneficia de asistenta medicala.

Romania a fost principalul coridor prin care cerealele ucrainiene au ajuns in zone unde era foarte mare nevoie, prevenind declansarea unei situatii de lipsa de alimente, care ar fi generat elemente migrationiste. Eu cred ca militar, Romania din punct de vedere strategic, a reliefat importanta Marii Negre, cu tot ce insemana din punct de vedere militar acest lucru.”