Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o serie de hotarari care vizeaza scolile din Romania la ora actuala, iar asta pentru ca in cadrul unei conferinte de presa a dezvaluit o serie de investitii extrem de importante care vor face mediul educational mult mai bun pentru elevii si studentii din toata tara.
Ministrul Educatiei explica mai jos tot ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu aceste investitii foarte importante care pot avea capacitatea de a le oferi elevilor si studentilor o experienta educationala mult mai buna in cursul urmatorilor ani de zile, asa cum ne-au promis autoritatile din Romania deja.
“Astăzi vreau să mă adresez și cadrelor didactice, pentru că știu că, de multe ori, au susținut un proces educațional fără a avea la dispoziție materialele didactice necesare. Cunoaștem această situație și, tocmai de aceea, în cadrul acestui apel de proiect, am introdus și materialele didactice, fiindcă este nevoie ca toți dascălii să aibă cele necesare pentru a-și desfășura activitățile cu elevii, inclusiv activitățile extracurriculare și cele sportive.
Infrastructura educațională adecvată permite aplicarea noilor metode pedagogice, crescând motivația elevilor, dar și a cadrelor didactice pentru un învățământ incluziv de calitate. De asemenea, o componentă importantă a investițiilor ce vor fi realizate în urma acestor contracte o reprezintă dotarea atelierelor de practică din învățământul tehnologic.
Sprijinind astfel implementarea unei alte reforme din noile legi ale educației, și anume crearea unei rute profesionale complete pentru toți elevii care doresc și pot să-și continue studiile în învățământul tehnic superior. Per ansamblu, aceste investiții reprezintă un bun prilej pentru țara noastră de a fructifica fondurile destinate relansării post-pandemice într-una dintre investițiile cele mai rentabile pentru o societate.
Investiția în educație și în copii. Ține de noi să ne asigurăm că fondurile alocate prin PNRR pentru învățământ vor fi utilizate cu succes, pentru ca mai apoi, în anii următori, să vedem cât mai multe rezultate concrete ale acestor acțiuni. Dacă astăzi ne referim la dotările unităților de învățământ cu echipamente digitale de ultimă generație, cu mobilier modern, laboratoare și ateliere de practică.
In lunile următoare vă anunț că vor urma o serie de alte semnări de contracte, care vor cuprinde diverse investiții în educație, precum campusurile de învățământ dual, microbuzele școlare, construcția de noi școli sustenabile, verzi ș.a.m.d. În următoarea perioadă ne așteptăm să semnăm în plus încă 4.000 de contracte. Dragi primari și președinți de consilii județene, în primul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat în a schimba fața sistemului educațional din România.”