Ministrul Educatiei: 2 Anunturi de ULTIMA ORA, foarte IMPORTANTE, de care Elevii si Romanii sunt Vizati

Ministrul Educatiei 2 Anunturi ULTIMA ORA foarte IMPORTANTE Elevii Romanii Vizati

Ministrul Educatiei ne aduce in mod oficial in atentie 2 anunturi de ultima ora, foarte importante, care vizeaza atat elevii din Romania, cat si romanii in general, iar asta deoarece primul dintre ele aduce in atentie DOOM3, care este acum disponibil si in varianta digitala, pentru a fi accesibil mai usor tuturor oamenilor.

Ministrul Educatii vorbeste deasemenea mai jos si despre faptul ca se vor aloca nu mai putin de 170 de milioane de euro pentru asigurarea de stagii de practica pentru elevii si studentii din invatamantul profesional si tehnic, acestea fiind disponibile in cadrul unui proiect, despre care puteti afla mai multe, mai jos, chiar acum.

“Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” pune la dispoziție DOOM3, varianta digitală. Așa cum știți, ne-am propus să promovăm ceea ce contribuie la creștere în educație: oameni care fac cinste profesiei lor, proiecte care schimbă comunități școlare, exemple de practici care aduc plusvaloare educației. Astăzi – despre o inițiativă pe care o apreciem, pentru că este un sprijin gratuit oferit atât elevilor, cât și profesorilor și oricui este dornic să se exprime corect.

Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” pune la dispoziție DOOM3, varianta digitală. Nu putem ignora dinamica limbii. Cu siguranță, accesul online la această resursă va face ca neclaritățile să fie mai ușor de lămurit. Este nevoie doar să avem linkul la îndemână și dorința de a scrie și de a vorbi corect limba română!

Peste 170 de milioane de euro pentru stagii de practică destinate studenților și elevilor din învățământul profesional și tehnic, inclusiv dual, în cadrul Programului Educație și Ocupare Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va deschide, în data de 18 august, patru apeluri de proiecte în valoare cumulată de 171,34 milioane euro, în cadrul Programului Educație și Ocupare.

Dintre acestea, două apeluri vor finanța stagii de practică pentru elevi, iar celelalte două – stagii pentru studenți. Pentru stagiile de practică pentru elevi, vor putea depune proiecte: instituții de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal (nivel ISCED 02, 03 și respectiv 04); structuri/agenții/organisme relevante, subordonate Ministerului Educației sau coordonate de către Ministerul Educației.

Parteneri de practică publici sau privați. Pentru stagiile de practică pentru studenți, aplicanții pot fi: instituții de învățământ superior publice sau private, acreditate; angajatori publici sau privați. Prin aceste proiecte, unitățile de învățământ pot asigura stagii de practică de calitate și adaptate nevoilor elevilor, la operatori economici și la instituții aflate la o distanță mai mare de școală, dar care utilizează tehnologie și practici de lucru actuale.”