Ministerul Apararii: Armata Romana in Noi Anunturi IMPORTANTE aduse in ATENTIA Romanilor!

Ministerul Apararii Armata Romana Noi Anunturi IMPORTANTE ATENTIA Romanilor

Ministerul Apararii pune Armata Romana in centrul unor noi anunturi foarte importante care vizeaza atat militarii, cat si romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca, in primul rand, in data de 6 august este anuntata un ceremonial militar la Galati la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, el urmand a se desfasura intre orele 09:00 – 14:00, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea si despre vizita Sefului Statului Major al Armatei din Serbia, acesta discutand cu omologul sau despre colaborarea militara dintre tarile noastre, atat cea trecuta, cat si cea viitoare, mai ales ca vorbim despre doua tari care au o lunga istorie de cooperare, din foarte multe puncte de vedere.

“La Galați, marinarii militari participă duminică, 06 august, începând cu ora 08.00, la ceremonialul militar și religios, organizat la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, după care, în intervalul orar 09.00-14.00, pe faleza inferioară a Dunării la ponton NAVROM, gălățenii vor putea să viziteze navele militare și o expoziție de tehnică, echipamente și armament prezentată de militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Pe Faleza „Ivan Patzaichin” din Municipiul Tulcea, vor pute fi vizitate sâmbătă, 5 august, în intervalul orar 09.00-14.00, Vedeta blindată „Opanez” (177), Vedeta Fluvială „Lt. Alexandru Cristodorescu” (142), Șalupa rapidă de intervenție „Eugeniu Botez” (522), Remorcherul fluvial (328) și o expoziție de tehnică militară și echipamente specifice de infanterie marină.

Muzeul Național al Marinei Române va fi prezent la Ziua Porților Deschise în garnizoanele Brăila, Tulcea și Galați cu o expoziție de piese de patrimoniu cu valoare istorică, mărturii originale importante din istoria militară a forțelor navale fluviale. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 2-4 august, o vizită în Republica Serbia, la invitația omologului sârb, generalul Milan Mojsilović.

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe situația regională de securitate și intensificarea relațiilor de cooperare militară. Una dintre principalele modalități de creștere a colaborării este instruirea comună. În acest sens, exercițiul multinațional „Platinum Wolf” din domeniul forțelor terestre, respectiv exercițiul bilateral „Air Solution” din domeniul forțelor aeriene vor rămâne platforme de antrenament pentru militarii români și sârbi.

De asemenea, șefii Apărării din cele două țări au identificat oportunități de pregătire și pe linia instruirii forțelor pentru operații speciale. Generalul Daniel Petrescu a subliniat că securitatea în Balcanii de Vest reprezintă o prioritate strategică a Armatei României. În acest context, contingentele românești aflate în misiuni și operații ale NATO și UE în Balcani sunt contribuții consistente ale țării noastre la menținerea stabilității regionale.”