Sorin Grindeanu a publicat o serie de noi anunturi foarte importante cu privire la autostrazile din Romania, informarile ministrului Transporturilor vizand stadiile lucrarilor pe mai multe tronsoane din tara, dar si ceea ce se intampla pe drumurile publice pe care circula la ora actuala o varietate de automobile, catre diverse directii.
Sorin Grindeanu vorbeste inclusiv despre necesitatea unei mobilizari mai bune pentru finalizarea lucrarilor in 2024 pe tronsonul feroviarl Gurasada – Simeria, el facand cereri atat catre constructor, cat si catre CFR pentru ca lucrarile sa aiba loc la termen, si sa fie finalizate toate tronsoanele pe care este necesar acest lucru.
“Este nevoie de o mai bună mobilizare pentru finalizarea lucrărilor în 2024 pe tronsonul feroviar Gurasada – Simeria, parte a Coridorului feroviar Rin-Dunăre! Am solicitat atât constructorului, dar și conducerii CFR Infrastructură, ca în primul semestru al anului 2024-toate lucrările de reabilitare pe acest tronson să fie finalizate, astfel să avem o cale ferată optimizată și integrată cu rețeaua feroviară de peste graniță.
Gara Simeria este un important nod feroviar, care va beneficia de anul viitor de un modern Centru Operațional de Conducerea a Circulației, care va fi conectat cu centrele operaționale din Arad și Brașov, dar și de o Hala de mentenanță la standarde europene pentru întreținerea și repararea utilajelor feroviare, iar călătorii se vor bucura de condiții civilizate într-o clădire monument istoric modernizată.
Clădirea de călători din stația Simeria are un stadiu de execuție de 60%, ceea ce înseamnă că în prima parte a anului 2024, pentru că nu mai acceptăm întârzieri, acest obiectiv să fie redeschis publicului călător! Anul acesta, însă, constructorul va trebui să finalizeze și partea de suprastructură feroviară pentru ultimele 4 linii din stație, iar CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru operaționalizarea circulației pe toate cele 8 linii noi din această stație!
Borna de 1.000 de km de drum de mare viteză va fi atinsă odată cu deschiderea secțiunii Nușfalău- Suplacu de Barcău (13,55 km.). Stadiul fizic al lucrărilor este de 95% și ne arată seriozitatea constructorului. Dacă și condițiile meterologice vor permite, există posibilitatea ca luna viitoare să puteam circula în regim de autostradă pe această secțiune.
Mobilizare bună a constructorului pe șantierul autostrăzii Chețani- Câmpia Turzii. Dacă se va menține ritmul, circulația pe cei aproximativ 16 km (parte din Autostrada Transilvania) va putea fi deschisă anul acesta! Astfel, distanța dintre Târgu Mureș și Cluj Napoca (109 km) va putea fi parcursă pe autostradă, fără întreruperi.”