Ministrul Educatiei a decis sa transmita 2 anunturi de ultim moment, care sunt foarte importante pentru toate scolile din Romania, iar asta deoarece in atentia imediata a romanilor sunt aduse in primul rand o noua vizita facuta de catre Ligia deca la un liceu tehnologic din Suceava, unde a vazut rodul investitiilor facute in mod corect.
Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre ruta de formare a fermierilor in Franta, una esentiala care ii ajuta pe acestia sa cultive produsele de care are nevoie atat tara lor, cat si alte tari din Europa, sau din alte zone de pe glob, si mai multe detalii despre tot ceea ce se intampla in aceasta situatie, puteti citi chiar acum mai jos.
“Fiecare vizită avută în școlile din România mi-a oferit o mare satisfacție, pentru că am știut că, acolo, elevii sunt pe mâini bune. Vizita de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a fost una care m-a emoționat profund și mi-a întărit convingerea că pasiunea naște întotdeauna performanță. Mărturisesc că am rămas plăcut uimită de complexitatea specializărilor pe care cei aproape 2.000 de elevi le urmează la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”.
Ei având posibilitatea să obțină calificări pentru industrii importante în Bucovina: pielărie, încălțăminte și textile sau prelucrarea lemnului. Acestor copii li se pune la dispoziție o bază materială impresionantă, iar cadrele didactice merită toată prețuirea noastră pentru devotamentul de care dau dovadă. Am mai aflat că personalul acestei unități de învățământ este entuziasmat pentru că noile apeluri ale PNRR vor face diferența în noul an școlar.
Prin dotările prevăzute pentru sălile de clasă, pentru laboratoare și pentru ateliere de practică. Am plecat de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” încrezătoare că elevii de aici au parte de un act educațional de calitate oferit de oameni bine pregătiți. Alocăm 43 de milioane de euro pentru dezvoltarea învățământului liceal agricol din România.
În Franța, liceul este o rută de formare respectată și esențială pentru pregătirea fermierilor mici și mijlocii. Într-o lume în care ne reobișnuim să consumăm local în efortul de a proteja planeta, cred că România ar trebui să urmeze exemplul Franței. Este momentul să investim mai mult și strategic în liceele agricole, să oferim acces elevilor la practică de calitate și să susținem eforturile de predare ale profesorilor prin acces la tehnologie performantă.
Agricultura poate să redevină o rută atractivă de formare doar prin modernizarea liceelor agricole. E important să le arătăm elevilor și părinților cum arată, cum se lucrează și ce potențial au fermele moderne. Mai multe detalii despre apelul de proiecte „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol” găsiți pe pagina Ministerul Educației – România.”