Austria: Ajutor de ULTIMA ORA de la Polonia cu Decizia ce-ar BLOCA Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Ajutor ULTIMA ORA Polonia Decizia BLOCA Aderarea Romaniei Schengen

Austria primeste un ajutor extrem de important din Polonia, iar asta pentru ca premierul polonez Mateusz Morawiecki, a anuntat in mod oficial planurile sale cu privire la un nou referendum pentru blocarea relocarii de migranti in tara sa, una dintre conditiile semnarii pactului european pentru migratie, care ar ajuta si aderarea Romaniei la Schengen.

Austria nu este multumita de ceea ce ar urma sa aduca acest plan pentru Europa, din punct de vedere al migratiei, astfel ca masurile Poloniei sunt unele pe placul lui Karl Nehammer, chiar daca pentru Romania aderarea la Schengen este periclitata, aceasta parand sa nu fie o problema la care sa se gandeasca guvernele de la Viena, sau Varsovia.

Austria face tot posibilul sa reduca radical migratia ilegala pe teritoriul sau, ceea ce nu vedem doar de la guvernul lui Karl Nehammer de la Viena, astfel ca ramane de vazut daca un posibil parteneriat cu Polonia ar putea aduce rezultatul dorit de catre cancelarul de la Viena, insa e clar ca aderarea Romaniei la Schengen este in pericol.

“Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki propune organizarea unui referendum care să întrebe cetățenii dacă susțin sosirea „miilor de migranți ilegali veniți din Orientul Mijlociu și Africa” în cadrul politicii de relocare a Uniunii Europene. Partidul Lege și Justiție al lui Morawiecki este binecunoscut pentru poziția sa extrem de restrictivă cu privire la imigrația din țările musulmane și africane.

Acceptând totodată refugiați din țări europene precum Ucraina. Întrebarea completă la care a spus Morawiecki că polonezii ar trebui să răspundă în cadrul referendumului propus este: „Susțineți admiterea a mii de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu și Africa în cadrul mecanismului de relocare forțată impus de birocrația europeană?””